![]() |
Cytat:
Tzn procek będzie ograniczał Radka 4850 albo GF 260. Czy uważasz , że procek ogranicza Grafikę którą mam aktualnie czyli GF 8600 ? |
zaczeliscie juz o raidzie. wiec, czy do maciory raid0 z dwoch dyskow, mozna dodac 3 dysk bez jej rozwalania? Niby w intel matrix storage jest taka opcja, ale czy to dziala bez utraty danych?
|
podkrecony chociaz? jesli nie to proc cie powoli ogranicza a nie grafa i dyski
|
Procek to :
C2D E4500 Grafa 8600GT 256MB (Ale będzie inna np Radek 4850 albo GF 260) |
wymien plyte na taka, ktora obsluguje nowsze proce, wsadz np e5200, ddr2 ci zostanie, a wyniki beda lepsze
jaki masz w ogole proc? i grafe? |
Dlaczego od d... strony?
Myślisz, że to będzie kiepsko działało o co chodzi dokładnie ? Pytam o zakup Dysków a nie o konfiguracje. |
napisales raid a nie matrix raid...no ale coz
powodzenia zyczo, mimo podejscia od d... strony no i po co pytasz skoro wszystko wiesz? |
Wiem wiem to od dawna.
Intel Matrix Storage możesz zrobić tak jak ja pisałem. Tak mam zrobione więc ? Denerwuje mnie to, jak ktoś kogoś chce na siłę pouczać. :P |
to znasz slabo
0 + 1 Macierz realizowana jako RAID 1, którego elementami są macierze RAID 0. Macierz taka posiada zarówno zalety macierzy RAID 0 - szybkość w operacjach zapisu i odczytu - jak i macierzy RAID 1 - zabezpieczenie danych w przypadku awarii pojedynczego dysku. Pojedyncza awaria dysku powoduje, że całość staje się w praktyce RAID 0. Potrzebne są minimum 4 dyski o tej samej pojemności. 1+0 Nazywana także RAID 10. Macierz realizowana jako RAID 0, którego elementami są macierze RAID 1. W porównaniu do swojego poprzednika (RAID 0+1) realizuje tę samą koncepcję połączenia zalet RAID 0 (szybkość) i RAID 1 (bezpieczeństwo) lecz w odmienny sposób. Tworzony jest duży stripe małych mirrorów, dzięki czemu podczas wymiany uszkodzonego dysku odbudowywany jest tylko fragment całej macierzy. tez potrzeba 4 dyskow juz wiesz? |
No i ?
Znam to po co mi to wklejasz ? |
|
Albo to i to dlaczego nie ? :)
System np. 50-100 GB RAID 0 Dane 200GB RAID 1 HD TUNE DYSK Seagate 320 GB http://img29.imageshack.us/img29/884...t332062.th.png HD TUNE DYSK WD 320 GB http://img29.imageshack.us/img29/455...dcwd320.th.png |
to albo R0 albo R1 ...
|
System właśnie bym przeinstalował, dyski mam dwa (320 GB ) sprzedał bym je i dopłacając niewiele zakupił szybsze, i większe np 500 GB.
A w ładowaniu jest różnica, widać po programach wszystko ładuje się szybciej a nie jest zamulone. Aha jeszcze automatyczna kopia danych - Dane na dwóch dyskach przemawia za RAID-em @Andrzejf : Cenna uwaga. |
niektórzy zapomnieli ze gry teraz wczytują sie cały czas w czsie gry. Raid ci nie pomoże . problem tkwi po stronie sterowników w systemie. Szybkość odczytu jest ważna wtedy gdy coś kopiujesz. Zamiast 1 minuty to 10 sekund.
Zainstaluj lepiej nowe sterowniki do płyty i systemu a nie wywalaj kase na dyski. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:55. |