![]() |
Jak wykryć to zabezpieczenie?
Panowie problem jest taki. Dostałem od znajomego płytkę CD z testami na prawo jazdy żeby mu skopiować. Nie jest to wersja instalacyjna tylko bezpośrednio z płyty odpalany exe. Gdy się skopiuje pliki metodą kopiuj, wklej to krzyczy o płytę. Jak wykryć zabezpieczenie na tej płycie? Widać że jest bezpośrednio w exe a mi chodzi o to czy da się to załatwić bez virtual cd , jeszcze tej metody nie próbowałem. Jak nie ma wyjścia to wrzuci się w virtual cd alcohola, ale może jest jakiś sposób?
|
Może niektóre pliki mają atrybut hidden, a może gra sprawdza nośnik w napędzie? Nie wiem, IMO to te testy z gazet nie są i nigdy nie były niczym zabezpieczane (niczym w sensie: securom, siły gwiezdne itp.).
|
Na virtualu alcohola chodzi, zapomniałem dodać że skanowanie a-ray`em nic nie daje. Czy jedyną alternatywą jest odpalanie z virtual cd?
|
A-Ray scanner to PRZEŻYTEK. Przeskanuj płytkę PIDem.
|
Hmm jak spróbowałem kilka sposobów z PID`a to też nie widzę żadnych rezultatów, może się nim źle posługuje? Przydałby się opis do PID`a...:spoko:
|
A moze jest po prostu cd-check i nie ma zadnego zabezpieczenia poza tym. Skopiujesz sobie do obrazu i dziala - czyli jest ok, a to ze wywala sie z hdd to wlasnie winda cd-checka chyba ze cos innego ci wywala na ekranie.
Aplikacja zapewne korzysta z javy, jakbys wrzucil screena w z tym co jest na cd to by bylo milo. |
Albo napisał co to za konkretnie "prawo jazdy". Mój ojciec ma tego badziewia tuziny, może mam i ten co Ty to mógłbym sprawdzić. ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05. |