![]() |
E tam, wszystko co potrzeba ma wbudowane. W opcjach (narzędzia) -> prywatność, zresetuj dane treningowe i włącz usuwanie wiadomości, później trochę poucz program, oznaczając wkurzające maile jako niechciane. Możesz też stworzyć własne reguły filtrowania wiadomości (narzędzia -> filtrowanie wiadomości)
|
Poszukaj pluginu to filtrowania spamu?
|
ja też Używam Możilii Thunderbird jako programu do obsługi poczty, mam 4 konta pocztowe, i na kazde z nich codziennie wpada kilka emalii reklamowych, jak nauczyć ten program żeby takie emalle kierował do kosza ??
|
Albo się łączyć via IMAP - wiadomości sobie leżą na serwerze a ściągasz je w przypadku otworzenia.
|
Cytat:
|
Mozesz pobierac i usuwac z konta, albo (ja tak robie) synchronizowac - wiadomosc usunieta z kosza jest kasowana na serwerze.
|
ano prawda.. kopie są na serwerze. ok. skoro to tak działa to się raczej nic z tym nie zrobi. dzięki :-)
|
1. ThB jest skonfigurowany tak zeby zostawiac kopie wiadomosci na sewerze.
2. Serwer poczty mial jakis bug i "odswiezyl" wszystkie wiadomosci na koncie (tak jakby dopiero przyszyly) przez co ThB widzi je jako nowe, nie pobrane. Tez kiedys mialem cos podobnego, a zwiazne to bylo z jakas awaria serwera pocztowego. |
[thunderbird] - ponowne pobieranie poczty
cześć :-)
istota problemu thunderbird zaczyna pobierać od nowa całą zawartość skrzynki. załóżmy, że odbieraliśmy na bieżąco maile i się ich uzbierało ze 100. przychodzi taki dzień jak dziś i ThB zaczyna jak gdyby nigdy nic całą tą setkę jeszcze raz ściągać. o co chodzi? miał też ktoś tak? Nie potrzebuje bardziej zaawansowanego programu do poczty, ale przez ten dziwny wybryk co jakiś czas zniechęcam się do ThB. -edit- skrzynka na o2.pl |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:40. |