![]() |
Problem z nagrywarką DVD ATAPI DH20A4P
Witam!
Mam problem z moją nagrywarką a dokładnie to ostatnio przestała nagrywać płytki dvd, gdy klikam na nagraj to wyskakuje komunikat DYSK NIE JEST ZAPISYWALNY... Płytki są firmy SONY DVD-R, i są dobre bo na innej nagrywarce nagrywają się, a natomiast płytki cd nagrywa normalnie bez problemów. A, i jak wkładam czystą płytę dvd to nie odpala sie autoodtwarzanie a po najechaniu kursorem na napęd to pojawia się informacja Wolne miejsce: 0 Bajtów Rozmiar całkowity: 0 Bajtów. Biosa wgrywałem nowego 9P54 ale nic nie pomogło...??? Proszę o pomoc. |
Na ten windowsowy system nagrywania nie patrz, wlacz sobie nero i przez nie spróbuj nagrać płytę
|
Ja właśnie przez nero próbuje nagrywać, że ten windowsowy system jest do du..y to ja wiem:) Ale właśnie o to chodzi że nero mi nie chce nagrać...
Ściągałem też inne programy do nagrywania i też nic z tego, ten sam komunikat sie pojawia... |
A nie masz czasami zainstalowanych programow typu alcohol 120 lub daemon tools pro ?
|
Alkochola nie posiadam, ale mam Daemon tools lite, tylko że on jest od zawsze na moim kompie i nigdy nie miałem problemów z nagrywaniem. Ale zaraz go odinstaluje i zobacze czy pomoże
Odinstalowałem tego daemona i pomogło:):):) W życiu bym nie pomyślał że daemon może takiego zamieszania narobić... Dzięki za pomoc! Dobra powtórka z rozrywki:) Odinstalowałem Daemona i nagrałem płytkę jedną, chciałem nagrać drugą problem wrócił, to odinstalowałem program podobny do Nero i nagrałem płytkę, chce nagrać kolejną i du.a znowu zong... Co ja musze jeszcze usunąć z kompa żeby mi nagrywała ta nagrywarka?? |
Pousuwałem wszystkie zbędne programy i nadal buba!!!!!!!!!!
Nie działa, nie chce nagrywać.... |
Być może czeka cię format c:
:glaszcze: |
Oj oby nie bo nie chce mi się:)
Jeszcze przywrócę system może akurat coś pomoże I przywrócenie systemu nie pomogło...;/ W poniedziałek chyba będzie nowy windows... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:37. |