![]() |
PS2 - NTSC/J-NTSC
Więc tak, zauważyłem że we wszystkich grach NTSC/J-NTSC na ps2 (te z PSX'a ładnie śmigają, w sumie nie mają prawa;) ) Przycinają się cut-scenki, może to być spowodowane przeciążeniem układu konsoli przed modchipa? Problem z laserem to nie jest, bo śmiga wszystko w PALu /Duble-layerach itp wyśmienicie ;) Niby jakoś mi to nie przeszkadza bardzo, ale lubie grzebać jak coś nie działa, i wiedzieć dlaczego ;)
Pozdrawiam Ethar. Edit: Przed momentem rozwiązałem problem powyłączałem "bzdury" w modchipie ;) Temat do zamknięcia ;] |
"Przeciążenie układu konsoli przez modchipa"? eee, przeczytaj to sobie na głos. ;]
Nie wiem, a w każdym razie nie pamiętam jaki masz modchip, ale np. wymuszanie PAL60 może prowadzić do takich anomalii czasoprzestrzennych. ;]] Napisz jakie to "bzdury" i w jakim chipie powyłączałeś. Tak na przyszłość. |
Chip Modbo760
Ps2 Screen Fix : Color PSX Screen Fix : Off PSX Multi Disk OFF MC16 Patch : 0ff - ciekawe co - memory Card 16MB potrzeba wsparcia dla tej karty pamieci ?:D Atad Auto patch : Off - też nie mam pojęcia co to Macrovison Fix: Off = też nie mam pojęcia co to Greenfix: OFF DVDRegion: 1 DVD DL 9 Support: Off Boot Mode: Auto Pad Detect Time: 10 Boot logo: OFF Może komuś z podobnym problemem pomoże na przyszłość ;) |
Nie widzę niczego co mogłoby powodować ww. anomalie.
--- Patch na (zgaduję) MCMANa aby obsługiwał memorki powyżej 8MB. Inaczej nie będą obsługiwane (a raczej te pierwsze, bo dziś każda podróbka czy nielicencjonowana karta nie ma z tym problemu). Kiedyś do takich memorek były płyty bootujące. Opcję można wyłączyć bo jest w obecnych czasach zupełnie zbędna. ATAD Patching jest po to aby można było używać HDD powyżej LBA28. Większość chipów domyślnie to patchuje. Naturalnie HDL też musi być spatchowany pod kątem obsługi tak dużych dysków. Macrovision fix niweluje zielony ekran w filmach DVD-Video. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |