![]() |
Dodawanie wyników - Co to ma być?
Po pierwsze wybrałem w serwisie dyski, które posiadam.
OK, ale gdzie do jasnej ciasnej wejść w listę moich dysków? Klikam na ikonkę z napisem "dodaj test swojego dysku" i przenosi mnie do jakiegoś cholernego przewodnika, w którym nie ma nic, gdzie można by wybrać dysk, którego wyniki chce się uploadować. Po drugie: dodałem test wyszukując po modelu: ST9250410ASG. Dodałem testy z trzech programów dwukrotnie (bo po 1 dodaniu nic nie było). Wasz "super" OCR nie rozpoznał nic z rzutów ekranu, więc na wszystkie zapytania odnośnie zgodności wyników dałem "nie". Gdzie opcja manualnej poprawy ??? BRAK! ŻAL!!! Teraz wchodzę i widzę, że w najnowszych testach widnieją moje testy ale jest tylko z programu ATTO. Gdzie reszta? Wyparowała? I gdzie podpis, że to ja zrobiłem. BYŁEM ZALOGOWANY! Wasz system jest tak niedopracowany, że aż szkoda słów. Mój nick: Elektronek A tu macie jeszcze raz wyniki: http://img38.imageshack.us/img38/649...dhdtach.th.png http://img38.imageshack.us/img38/167...dhdtune.th.png http://img38.imageshack.us/img38/566...asgatto.th.png Wywalcie te dwie stare wrzutki wyników i zróbcie na podstawie tego. Chyba pierwszy w Polsce robię test tego modelu i nawet po ludzku wyników nie mogę dodać. Nie ma tutaj żadnego oszustwa. Jest to 250GB dysk z jednym talerzem i 7200RPM. P.S. I poprawcie dane, bo ten model ma 16MB buforu, a nie 8MB. Pozdrawiam. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Bartez
Jak możesz, to zrób mi w profilu czystkę, bo mam teraz 2x te same wykresy. Nie wiem, jak działa wasz OCR, ale zrzuty robiłem standardowo alt+PRTSCRN i paint. Możliwe, że OCR gubi się z powodu niestandardowej rozdzielczości paska okienek (Win7) a jest przystosowany do tego z XP. Rozdziałkę monitora mam FullHD. Poza tym to delay w sprawdzaniu i umieszczaniu macie spory, bo nie ma moich wyników na listach i wykres z HDTune jeszcze nie został zweryfikowany ;) |
Come on, jest sobota, wyspać się trzeba, zrelaksować, a nie od rana przed kompem ;) Za chwilę zrobię tam porządek.
Masz może jakieś niestandardowe ustawienia dpi? Standardowe ustawienie to 96 dpi i być może stąd taki niestandardowy rozmiar. |
No mam zwiększoną do 120, bo w fullhd to z mikroskopem nie lubię siedzieć :P
|
To na czas robienia testów prosiłbym o zmianę na 96 i powinno być OK. Muszę to dopisać do wymagań.
|
To co, mam jeszcze raz dorzucić?
|
Jeżeli to nie problem :)
|
To wyczyść najpierw stare testy.
|
Niestety dalej nic nie rozpoznaje. Zmieniłem rozmiar na 96dPI, nawet kompozycje pulpitu wyłączyłem i oto wynik:
Czy poniższe dane z programu HDTune są poprawne? Transfer Rate:
Ja nie będę nad tym ślęczał. System na rozpoznawać z każdych zrzutów, czy to XP, Vista lub 7. Te co zrobiłem są wystarczające, żeby bez problemu rozpoznać cyfry. A powiedziałbym, że te z większym dpi są jeszcze bardziej czytelne. Wywalcie ten OCR i zróbcie do manualnego wpisywania i nie będzie problemu. Potem wystarczy, że moderator zweryfikuje przepisane dane i koniec, wynik dodany, wszyscy happy. Poza tym i tak przecież ktoś weryfikuje samego OCR, więc ja nie widzę sensu po co w ogóle on jest. Dla dodającego wyniki przepisanie z obrazków wyników to 20s roboty. |
Dodatkowo Ci, co dodają macierz, nie określają ilości dysków. Wszędzie prawie widać ilość = 0. Do czego więc tu się odnieść? Pole z tą wartością jest takie, jakby tam nie można było wprowadzić danych. A jednak można. Przydałaby się informacja przy tym, żeby podać ilość dysków w teście. O dodawaniu wyników też już nie wspominam. Poczekamy, zobaczymy co wyjdzie z moich. Na razie widzę jeden.
Pozdrawiam. Sorry, że post pod postem, ale nie widzę tu jakoś edycji. Jednak nie działa dobrze dodawanie wyników. Brakuje mi HDTune, a dodawałem dwa razy. Ale ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - a mianowicie interpretacja wyników przez ten Wasz OCR. Proszę spojrzeć na te dane - http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/Se...330AS/186.html W żaden sposób dane w rubrykach nie zgadzają się z tymi na screenach :] |
Cytat:
Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że ten system jest jeszcze daleki od doskonałości, ale w miarę możliwości, głównie czasowych, staramy się go ulepszać. Twój wynik z HDTune również się dodał, mimo że chwilowo się nie wyświetla. Dzięki za uwagi :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Faktycznie. Teraz jest. Musiałem wyczyścić cache FF.
Mam jeszcze propozycję - żeby oddzielić dyski mechaniczne od SSD. Wiadomo, że te drugie zostawiają w tyle wszystko. No chyba że mamy widzieć czarno na białym, ile zyskamy na wydajności kupując SSD ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:09. |