![]() |
Jakość tanich płyt DVD+ Verbatima w e-sklepach
Witam, w sieci można znaleźć bardzo tanie zestawy płyt DVD+ Verbatima
przykład: Cake 50sztuk - Allegro Zamierzam zarchiwizować duże ilości danych z mojego dysku twardego i chciał bym mieć pewność, że cenne dane szybko nie "wyparują" z płyt. moje pytanie: Czy jakość zapisu/odczytu na takich płytach będzie co najmniej dobra? - bo jeśli tak to ich cena jest bardzo atrakcyjna, stad moje obawy. ps. niestety nie znalazłem dokładnego testu zapisu dla nośników DVD różnych producentów z wynikami na wykresach do porównania w jednym miejscu, stąd pytanie o z góry upatrzoną paczkę płyt. Jeżeli macie jakieś lepsze propozycje na zestaw 50 płyt do ok 100zł to chętnie sprawdzę. Nagrywarka której będę używał, Model : SAMSUNG HD501LJ. z góry dzięki i pozdrawiam :spoko: |
czy tanie? z przesyłką 60 zł czyli 1,20 zł/sztuka - po tyle chodzą w najbliższych sklepach :) chyba że odbiór osobisty...
mc004 ogólnie trzymają poziom, a testy można znaleźć bardzo łatwo i szybko |
o, dobry pomysł z tym google images do sprawdzenia płyt :)
dzięki za pomoc! W takim razie zamawiam Verbatimki :) |
Ja gustuje tylko w Verbatimach i kupuje w Proline za 46-49zł / 50 szt.
Czasem sie tania 100 trafi. |
czy MC004 to indyjskie? :>
tez bede za jakis czas kupowal z allegro plyty i myslalem nad Soniakami, ale czytajac teraz forum wiekszosc z was poleca Verby, tylko ktore teraz sa najlepsze |
MCC = Mitsubishi Chemical Corporation
Japonski konglomerat :) |
"Numer produktu: 43551"
tylko takie info mozna od sprzedawcow znalesc na allego, dobre beda? :zygi: jak ja kupowalem Sony z allegro to mnie wyszlo wtedy ze 80giera za plytke, wiec teraz wcale nie jest tak tanio |
Za 25zl sa sony w cake'u 30szt w kazdym wiekszym markecie (i nie tylko;)
|
dawno nie było żadnych testów Verbatimów, ostatnie w temacie o Verbatimie ze stycznia***8230; to jakie są teraz najlepsze :szczerb:
|
Ja jakiś czas temu kupowałem 50 Verbów za 42zł. Wtedy się pośpieszyłem. Kumpel poczekał tydzień i kupił takiego samego cake'a za 38zł. Teraz oczywiście ceny poszły w górę bo ***8364; i $ stoi wysoko. Nie zmienia to jednak faktu, że Verbatim jest wart każdej ceny.
|
ciekawy temat - właśnie sie zastanawiałam co wybrac - teraz wybór jest prosty :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:34. |