Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   Poważny problem z dyskiem POMOCY!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f101/powazny-problem-dyskiem-pomocy-82724/)

superrrmario 17.07.2009 10:01

Nie wiedziałem, że tam jest transil. Ale widywałem takie uszkodzenia i wcześniej sugerowałem koledze Legolasowi sprawdzenie tego :)

migol21 17.07.2009 08:50

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1031841)
1. zadaj sobie pytanie, ile (w zlotowkach) sa dla ciebie warte te dane.
Do 2000-3000, to podmien elektronike na identyczna tj, numer, seria, producent.... Moze zadziala.
Jezeli padl silnik, albo elektronika wewnetrzna, punkt 2.

2. Do 3000-4000 daj fachowcom z Ontraca albo podobnym. Nie dawaj niesprawdzonym firmom, zedra kupe kasy, a niewiele zrobia.

Jezeli dane sa mniej warte niz 2000, oznacza to, ze mozesz brac sie za pisanie od poczatku :)

Kolego a słyszał kolega o Transilach ?

Opis tutaj

Jarson 24.06.2009 20:14

Jeżeli ta część pracy magisterskiej została już wydrukowana, to bez zastanowienia po prostu bym ją przepisał. Na pewno nie wysyłałeś jej poza tym do promotora, albo gdziekolwiek indziej? Nawet jeśli w wersji bez np. ostatnich paru stron, to i tak bardziej się opłaca je od nowa napisać, niż bawić w odzyskiwanie danych.

superrrmario 24.06.2009 15:22

Jak masz jakiegoś znajomego elektronika, to poproś Go o sprawdzenie miernikiem diod smd, które są równolegle z zasilaniem do masy (zabezpieczające). Jeśli gość ma pojęcie, to będzie wiedział o co chodzi.

yahol 24.06.2009 13:12

1. zadaj sobie pytanie, ile (w zlotowkach) sa dla ciebie warte te dane.
Do 2000-3000, to podmien elektronike na identyczna tj, numer, seria, producent.... Moze zadziala.
Jezeli padl silnik, albo elektronika wewnetrzna, punkt 2.

2. Do 3000-4000 daj fachowcom z Ontraca albo podobnym. Nie dawaj niesprawdzonym firmom, zedra kupe kasy, a niewiele zrobia.

Jezeli dane sa mniej warte niz 2000, oznacza to, ze mozesz brac sie za pisanie od poczatku :)

Smartek 24.06.2009 12:51

Jeśli dysk "nie kręci" to nie odzyskasz danych metodami programowymi...
Jeśli rzeczywiście masz tam bardzo ważne rzeczy, to jedynym wyjściem jest skierować się do firm, o których wspomniał jou, ale nie są to tanie "praktyki"...

Generalnie - masz nauczkę, żeby robić kopie zapasowe... :-(

joujoujou 22.06.2009 21:24

Nie chodzi o program - chodzi o firmy zajmujące się odzyskiem danych.

Na upartego można próbować podmienić elektronikę na działającą, z identycznego dysku - nie robiłbym sobie jednak większych nadziei.

Legolas87 22.06.2009 21:22

mam program easy recovery pro, ale jak go uzyć albo jakiegos innego jak on w ogole nie rusza, i nie czyta go w ogole komp np po pogłączeniu kablami przez USB...

joujoujou 22.06.2009 20:53

Wygląda na to, że dysk umarł.

Odzyskać się da, ale niestety tanio nie będzie. :nieee:

Ontrack, albo vsdata. :idea:

Legolas87 22.06.2009 20:35

Poważny problem z dyskiem POMOCY!!!

Witam, mam dysk 320Gb Western Digital, i wczoraj komp mi sie sam wyłączył i potem już nie chciał sie włączyć, myslałem że to zasilacz ale sprawdzałęm, i jest dobry, komp uruchamia sie normalnie przy odłączonym dysku, tzn startuje, a po podłączeniu tego dysku nic sie nie dzieje w ogole nie startuje, po wpiśniściu power komplatnie nic nie rusza, i dzisiaj podłączyłem dysk u kolegi i on w ogole nie kręci, nic go nie czuć zeby działał, jest jakas możliwośc naprawienia tego dysku??? i odzyskania danych?? bardzo mi zależy na tym bo miałem tam duzo ważnych materiałów ze studiów i co gorsza materiały i część pracy magisterskiej, jak ja tego nie odzyskam to sie załame, prosze o pomoc!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:40.