![]() |
PS2 Dualshock 2 lekko skręca
Grając w NFS Carbona zauważyłem że samochód mi lekko skręca w prawą stronę, jeśli nic nie zrobię to po dłuższym odcinku mogę już ocierać się samochodem o barierke ;P Mam tak od nowości ( jakieś 4 miesiące) mam też drugiego pada ( jakiegoś tam Hamy na wzór dułal szoka) i z nim jest wszystko w porządku, można coś z tym zrobić? Grając jeszcze w WRC trzeba dość mocno przycisnąć X żeby samochód jechał pełną prędkością jak jest normalnie przyciśnięty to jedzie tą samą prędkością, wy też tak macie?
|
Jak konsolka nowa(slim)to na gwarancje pada,a jeśli nie to rozkręć pada i zobacz co i jak(czy syfu nie ma za dużo :) ).Podejrzewam ze to analog,przed rozpoczęciem gry "okręć analogami parę razy tak jak byś koło rysował" albo porostu wyłącz analog i "strzałkami "graj
|
No konsolka nowa, w media markt kupiona w styczniu albo lutym. jeśli będę chciałoddać na gwarancję to jak opisać problem? syfu raczej nie ma no bo od czasu wyjęcia joya ( może z 2 tyg później) się tak zaczęło dziać
|
Protokół raczej wypełnia pracownik MM-powiesz mu co się dzieje a on to ujmie tak jak trzeba.
|
Jak w Media Markt to wątpię że nowa. :P
--- Jak d-pad to bród, a jak analog (czyt. gałka analogowa) to "rozkalibrowany" (nie wiem jak to fachowo nazwać) i nic z tym sam raczej nie zrobisz. --- Tak, też tak mamy bo to są właśnie przyciski analogowe, czyli takie z różnymi stopniami nacisku. ;] |
Na pewno gałka analogowa ponieważ w NFS skręca się tylko gałkami bo tymi przyciskami po lewej włącza się mapę itp.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |