![]() |
Problem z magrywarka DVD. Prosze o rade
Witam. Dzisiaj chcialem nagrac plyte (CD). Wszystko robilem jak zawsze, po wypaleniu nosnika CD wlozylem ja do odtwarzacza muzyki lecz wyswietlilo mi sie: "Plyta nie jest zamknieta". Sprawdzilem ja na komputerze i byla kompletnie pusta. Potem jeszcze raz nagralem to samo na ta plytke i w kolko tak.
DLaczego tak sie dzieje? Czy to wina urzadzenia wypalajacego? Probowalem to kilkoma programami lecz efekt byl taki sam. Mam laptopa HP zv5000. Czy ktos jest w stanie mi pomoc? Z gory dziekuje. |
Jakiej marki płyty:czy dobrze rozumiem próbujesz nagrywać cały czas na tej samej płycie?
|
Probowalem na trzech czystych plytach i w efekcie nic nie zostalo wypalone na nich ( mimo slyszalnej pracy napedu i potwierdzenia poprawnego wypalenia w NERO i BURN AWARE ). Tak kilka razy probowalem na tych trzech plytach.
Plyty to BenQ (pospolite w hipermarketach). Wydaje mi sie, ze jest to wina sprzetu. Rowniez mam problemy z otworzeniem nosnika w "moim komputerze". Wyskakuje blad: " F: \nie jest dostepny. Niepoprawna funkcja". |
To kup porzadne plyty takie jak Verbatim lub Sony
A ta proba otworzenia tego dysku to czy ten dysk jest pusty czy nagrany ? |
Plyta tutaj nie ma wplywu raczej. Pokazuke, ze plyta jest plusta "czysta".
Moze to wina sprzetu? |
Raczej ma, przynajmniej może mieć. :czytaj:
|
Cale zycie nagrywam na tych i nagle cos sie stalo, ze nie chce wypalic danych na nich?;/ Pier******e o Szopenie.. Ale spoko.
|
Skoro wiesz lepiej, to ja już się nie odzywam, ale w takim razie sam sobie poradź.
|
Bo moim zdaniem najczesciej polecacie zmiane plyty. Lecz moim zdaniem problem tkwi w nagrywarce. Od zawsze korzystam z plyt z hipermarketow i nie bylo problemu nigdy..
|
Zawsze polecamy zmiane plyt bo zdecydowana większość osób nowych ktora sie tu rejestruje uzywa byle jakich plyt, a to ze raz chodza, a raz nie jest spowodowane tym ze raz trafisz na partie odrzutów np od verbatima i jakos sie nagraja, drugi raz trafisz na podróbę verbatima i te plyty uzywaja jego ID i nagrywarka mysli ze to verbatim, a za trzecim razem trafisz na taka plyte ze nie ma ona znanego id i nagrywarka wypluwa ta plyte, ale ty sie znasz lepiej to sie męcz
Z reszta to ze nagrywarka wypali plyte nie znaczy ze te dane tam beda za miesiac |
Ponownie nagralem na innej plycie jakas Omega. Odtwarzam z niej muzyke na komputerze lecz odtwarzacz cd z radiu mi ich nie widzi..;/
|
Kup ze porzadna plyte, a nie taki chlam jak omega to sa najgorsze plyty jakie moga byc i nie dziwie sie ze w radiu ich nie widzi
|
Bródka - to jest walka z wiatrakami.
To nic nie daje, mnie już dawno ręce opadły... |
Eee tam.. Pitolice!
Omegi może się dobrze nie nagrywają, ale mają za to megabass. || |
Banda zarozumialych po***kóV. Narciarz..
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:04. |