![]() |
Problem z napędem + pyt. o modchip
Witam.
Mam problem. Otóż ostatnio rozkręciłem konsolkę by sprawdzić, jaki mam modchip. Po skręceniu konsolki i odpaleniu jej, w browserze wyskakiwał komunikat "Disc Read Error" pomyslałem sobie, że może to tasiemka od lasera, bo mi wyskoczyła jak ps2 leżał rozbebeszony, a ciężko mi było ją włożyć. Po rozkręceniu okazało się, że ona akurat ładnie sobie siedzi, ale za to z boku mniejsza tasiemka sie odczepiła. Zrobiłem co trzeba, przedmuchałem laser (i pewnie za to dostane opieprz, ale nie miałem odpowiedniego środka czyszczącego, a chciałem go na wszelki wypadek delikatnie przeczyścić...). Po skręceniu konsolki jeszcze raz, okazało się, że teraz błędu nie ma, ale... napęd tak jakby nie istniał, bo płyt nie widzi -_-" I teraz pytanie: padł mi laser czy owa tasiemka zawiniła? Pytanie drugie: mam Duo Chip na pokładzie i chciałbym się pobawić w Dev.olution. Jakieś rady? Jestem zielony w tym temacie. Z góry dzięki za pomoc ^___^ |
Przedmuchaniem go nie zabiłeś, mogłeś co najwyżej napluć. ;)
Mogłeś źle wpiąć, mogłeś ją i uszkodzić (w fatach można ją ubić śrubką - jak źle Ci się ułoży można nawet zrobić szaszłyk). --- Duo nie posiada żadnych Dev mode. Duo 2 też nie, dopiero od bodajże Duo 2 Deluxe (skleroza; były na pewno cztery wersje tego chipa), Team Omega dodał DEV2. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:58. |