![]() |
Napędy virtualne(Deamon tools, itp)
Witam nie wiem czy to odpowiedni dział ale zaryzykuje. Mianowicie mam problem z virtualnymi napędami otóz gdy tylko chcem zainstalowac gre to zaraz zawiesza sie komputer problem zawsze i tylko występuje gdy chcem zrobić cokolwiek z virtualnego napędu. Nie wiem co się dzieje, z góry dziękuje za pomoc.
|
Jaka wersja daemona ?
P.S. Nie mowi sie "chcem" tylko chce |
"chcę" :czytaj:
|
Najnowsza wersja daemona little 4.xxx : ) Przepraszam za błedy w ortografi :rotfl:
|
1. sprawdzic czy kontroler SCSI virtuala zamontowal sie prawidlowo.
(ew. zamontowac virtuala ponownie, z restartem kompa w czasie montowania i po zakonczeniu instalacji) 2. sprawdzic obraz plyty. Co prawda daemon obsluguje wszystkie obrazy, ale czasem sa jakies egzotyczne. Najlepiej *.iso lub *bin/cue (pokazujemy *cue) (unikam obrazow *nrg, nie mam zaufania) Jak objaw wystepuje dalej, sprawdzic na jakims innym, nawet na wersji trialowej np. Alkohol52%, czy Power ISO. |
Jaki system?
|
Niestety cały czas daemon się wiesza tak samo jak alkohol. Btw Yahol jak mam sprawdzić czy sterownik SCSI dobrze się zainstalował ? Co do Power iso nie mam jak sprawdzić czy działa bo decrypter nie widzi virtuala lolz
@andy system XP SP3 |
Cytat:
|
Niestety ale to nie pomaga...
|
Obrazy są dobre?
|
Dobre bo robione z oryginałow :P
|
A spróbuj stworzyć obraz np. filmu. Jeśli się uda to zamontuj i spróbuj uruchomić.
|
Czym robisz obrazy?
Optymalny jest (ja go sam stosuje) ImgBurn - darmowy, szybki i pewny. Jezeli ten nie daje rady, w polaczeniu z DaemonTools, to ja sie poddaje. Jezeli jednak sciagasz obrazy, to sprawdz sumy kontrolne, sprawdz tez czy obraz podpina sie pod nagrywanie. |
Obrazy robie dvd decrypterem wiec nie ma problemu i nigdy z tym nie miałem. Filmy akurat sie bez problemu odtwarzają problem jednak polega na tym kiedy chcę coś zgrywac z virtuala np montuje w nim obraz z filmu i za jego pomocą w dvd decrypterze wyciagam peszczegolne rzeczy tutaj sie zwiesza tak samo jak instalowanie z niego gier czy progsów. Czasami tylko mi sie udaje w pelni zakonczyc instalacje ale to nastepuje po 5 - 6 restartach kompa ? Nie wiem czy mam isc z nim do sklepu bo mnie juz szlag bierze nowy komp a do smieci :P
|
Możliwe, ze w systemie namieszane. Może przeinstaluj system?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |