![]() |
Prośba o wycenę napędów
Odkopałem napędy jakie dostałem z zamykanej firmy. Wszystkie są w git stanie. Jako że nie są mi potrzebne chciałbym je sprzedać, ale nie mam pojęcia ile mogą być warte.
1. Toshiba SD-M1802 2. TSSTcorp TS-H552B 3. LG GDR-8163B || 4. LG GCE-8525B 5. LiteOn SOHW-1653S Jak sądzicie? edit: Trochę się pośpieszyłem w ocenie napędów. GDR-8163B odpadł. Nie widzi płytek. Do przetestowania zostało mi jeszcze nagrywanie nośników w GCE-8525B. Nie mam pod ręką nawet CD RW, więc na razie pozostaje mi odpuścić. P.S. O.. Rzeczywiście walnąłem post nie do tego działu gdzie zamierzałem. Może ktoś przenieść? |
A to są "nośniki optyczne"? :wow:
|
żeś się doczepił :P
|
Szczerze mówiąc ten napedy sa nic nie warte bo przy dzisiejszych cenach napędów nie opłaca sie kupować używki zwlaszcza ze nie wiadomo w jakim stanie jest optyka, sprzedaj wszystkie na allegro jako calosc i puść na licytacje moze pare groszy dostaniesz
|
Nic nie warte to nie są - ostatnio ktoś szukał napędu, co mu jak najwolniej nagra - może akurat któryś się nada? :idea:
:szczerb: |
Jakies papiery na git stan ?
|
No moze troszke przesadziłem ale mysle ze koszt wysylki tego napedu bedzie wiekszy niz jego wartosc
|
Cytat:
|
Cytat:
Pewnie tak właśnie zrobię, choć TSSTcorp TS-H552B może sobie zostawię. Wyniki testu tego napędu są zaskakujące (działa lepiej niż dwuletni LiteOn-wybierany-spośród-najlepszych jakiego używałem do rok czasu temu). Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek wcześniej widział tak dobrą nagrywarkę/napęd Samsunga. Cytat:
Obecnie wykonywałem test napędu w Nero, porównywałem test odczytu mocno wytyranego nośnika. Wypalanie danych na nośnikach również bez problemów. |
Starego samsunga warto mieć - te napędy potrafią cuda jeśli chodzi o odczyt porysowanych/nieodczytywalnych płyt. :spoko:
Zresztą na Twoim miejscu zostawiłbym sobie wszystkie - jak nabiorą wartości muzealnej, to dopiero będzie! :tak!: :kasa: |
jak najbarziej wstaw na allegro
nigdy nie wiadomo kiedys jednoczesnie wystawielem dwa - okolo 5-letniego teac'a 8x z bledem kalibracji jak sie nagrzeje oraz nowke Litka 52x32x52 z gwarancja i papierami (mial 2 miechy) licytacja pierwszego poszla wyzej :O co prawda i tak drugiego sprzedalem poza allegro troche drozej, ale fakt byl faktem zawsze na piwo, albo i kilka, bedzie ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21. |