Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS2]Błąd przy instalacji FMCB (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-blad-przy-instalacji-fmcb-82941/)

JJJJ1 22.07.2009 21:08

[PS2]Błąd przy instalacji FMCB

Mam taki problem uruchamiam LaunchElf 4.12 na penie mam FMCB 1.8 próbuje go zainstalować oczywiście wcześniej format oryginalnej karty pamięci biorę instal pokazuje się Loading i nic stoi tak bez końca na trzech różnych kartach konsola to SCPH 50004 PAL chip Ripper 3.41

darek0920 22.07.2009 21:55

Wsadź płytę cd do napędu powinno pomóc.

Berion 23.07.2009 01:23

Nie wiem w czym to miałoby pomóc (słyszę to już nie pierwszy raz, noł ofens więc). Wg. mnie to po prostu podróbka karty i typowe dla nich kosmiczne czasy dostępu..

JJJJ1 23.07.2009 08:42

Wy chyba nie dopuszczacie innej wersji niż podróbka karty sprawdzałem tym waszym sposobem z literami mają równe odstępy jedną mam wyprodukowaną w Japonii i na każdej jest to samo. Czy niemożna by skopiować wszystkich plików na kartę pamięci aby pominąć proces instalacyjny?

Berion 23.07.2009 09:24

Takie czasy i nie ma co tutaj się oburzać. Sprzedają nawet takie w oryg. obudowach. ;) No i bądź tu mądry.

No dobrze, fakt faktem że to, że stoi na loadingu jest zastanawiające. Z reguły wywala error przy "patching dummy" lub "mg encryption". Albo timmingi są tak duże, że wcale jej nie wykrywa, lub nie zgłasza się na czas podczas ładowania i uruchamia się oryg. OSDSYS. Czasem bywa też, że stoi na logu.

---

Nie można. Proces ten nie polega tylko na kopiowaniu pliku/ów X w miejsce Y. ;]

Teoretycznie można, ale musiałbyś znaleźć kogoś z tym samym modelem konsoli, kto zainstalowałby wersję normal, musiałbyś odczytać MCID ze swojej karty i hex edytorem zastąpić jego MCID. Tyle tylko, że nie pamiętam już czy te dane są szyfrowane czy tez nie.

darek0920 23.07.2009 09:44

Mi to pomogło za każdym razem zwiecha na loadingu,a z płyta w napędzie za każdym razem pieknie sie wszystko instaluje(analogiczna sytuacja jak z programem SMS tez muszę mieć płytę cd w napędzie albo wyłączyć chip -wina po stronie Rippera 3.41 sprawdzone )

Edit:owa płyta musi być w konsoli przed uruchomieniem FMCB instalatora i najlepiej żeby była już przed włączeniem konsoli,a instalator odpal z DEV1 (wkładanie płyty z już uruchomionym instalatorem nic nie daje).

Berion wiem jak to brzmi... sam oczy wywaliłem jak się okazało ze to wina rippera i trochę minęło zanim do tego doszedłem z reszta ten sposob opisany był juz w problenie z sms (powinno być z ripperem 3.41 ; )

JJJJ1 23.07.2009 14:00

ale nadal jednej rzeczy nie rozumiem ja odpalam uelfa właśnie z płyty a na pendraku ma instalke FMCB kiedyśmiałem konsole z Modobo (chyba dobrze napisałem) i tam jak wcisnęło się bodajże L1 O X to wchodziło się w menu chipa i można było wybrać DEVy itp. w Ripperze też jest takie coś?
Ach zapomniałem dodać ta płyta to DVD z ulefem hdloaderem sms i innymi to koniecznie musi być CD wieczorem sprawdzę na CDku

darek0920 23.07.2009 16:23

Cytat:

Napisany przez JJJJ1 (Post 1037789)
ale nadal jednej rzeczy nie rozumiem ja odpalam uelfa właśnie z płyty a na pendraku ma instalke FMCB kiedyśmiałem konsole z Modobo (chyba dobrze napisałem) i tam jak wcisnęło się bodajże L1 O X to wchodziło się w menu chipa i można było wybrać DEVy itp. w Ripperze też jest takie coś?

W ripperze jest RIPPER NAVIGATOR ale za dużo o nim nie wiem bo korzystałem z niego tylko parę razy,a później sam wgrywałem wszystko UlunchElf'em na karte

Ripper poszukuje takich nazw na karcie pamięci:

DEV1
R1 -> mc0:BOOT/BOOT.ELF
R2 -> mc0:BOOT/BOOT2.ELF
L2 -> mc0:BOOT/BOOT3.ELF
TRIANGLE -> Normal DEV1 mode for accessing Ripper NaviGator
L1 -> DEV2 mode, launching the default application from the HDD

Cytat:

Ach zapomniałem dodać ta płyta to DVD z ulefem hdloaderem sms i innymi to koniecznie musi być CD wieczorem sprawdzę na CDku
Tak koniecznie CD.

JJJJ1 23.07.2009 18:12

Rzeczywiście przed chwilką wypaliłem uelfa na CD i poszło na wszystkich 3 kartach jak włożyłem z powrotem DVD znowu Loading dzięki wielkie za pomoc.Pozdrawiam

Berion 23.07.2009 19:31

Chyba to zgłoszę Jimmiemu. ;]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:55.