![]() |
THX, przy najbliższej okazji (jeśli taka się nadarzy ;]) sprawdzę. To ma nawet sens. ;D
|
Cytat:
Na 99,99 % rozwiązaniem była jakaś opcja w BIOS związana z hdd, bodajże SATA MODE zmienione na IDE MODE. Jeśli nie, to czas udać się po geriavit na pamięć :) |
Niestety pozostaje gdybać - to nie mój komp (przynajmniej do czasu, aż kolo nie ubije tej Visty na amen :D lub aż nie kupi 7ki).
Z tego wszystkiego zapomniałem o konfigu:
Cytat:
@pali może emulacja IDE? Hmm o tym też nie pomyślałem. Ale też nie mogę sobie tego wyobrazić jaki miałoby to mieć związek z moim przypadkiem. |
Czy tu sie o laptop rozchodzi ?
|
Cytat:
Trafił on do mnie właśnie w celu downgrade do win xp, ktoś mnie ubłagał abym to zrobił, bo nikt nie potrafił. Myślę i myślę, ale nie pamiętam co pomogło :) Coś mi świta, że chyba jakieś tryby pracy dysków w BIOS (AHCI ->IDE), ale nie wiem.. może to był inny laptop. |
Zrobic nowa plyte ?
Sprobowac jednak na innym kompie czy da rade. |
Cytat:
|
posty pozamiatane
a w temacie - a czy na tym kompie byl kiedys XP? probowales instalowac z innej plyty? |
Cytat:
Rozważałem już nawet ingerencję istot z poza naszego układu - słonecznego oczywiście. Cytat:
--- Ale tak zupełnie poważnie: nie jest to żaden wałek, ani kiepski dowcip. Naprawdę stało się jak stało. Uprzedzając też pytanie: nie, to też nie było recovery. Cytat:
|
Tak też pomyślałem - i dla pewności nawet zrobiłem pełne formatowanie tej partycji przed ponowną instalacją. Toczka w toczkę. :P
Płyta ok, bo porównałem md5 obrazów tego po zrobieniu kiedyś i tego teraz z tej płyty (no chyba, że jego napęd ma jakąś mega do dupy korekcję). Postawiłbym u siebie normalnie, ale nie chce mi się za bardzo. Myślę, że wina leży w czymś innym tylko nie mogę wymyśleć w czym. Przekombinowana/przegrzebana raczej nie bo jedynie integrowane były stery, SP3 i tą wersję wgrywałem sobie wiele razy; raz bodajże koledze (z pobudek edukacyjnych ;P). |
Cytat:
Skąd wziąłeś takie rewelacje ? A do tematu, to bym był za wersją nimalową. |
Przekombinowana plyta instalacyjna. Zrob jeszcze raz instalke dodajac jedynie sterowniki RAID... zreszta jesli nie masz raidu to odpal normalna instalke... AHCI i tak nic nie daje a jeszcze tracisz mozliwosc podgladu smarta
|
przypadkowy blad instalatora? probowales instalnac raz jeszcze?
|
dla mnie zagadka???
|
Stawiałbym jednak na nośnik/system mimo, że na VB u Ciebie biega.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |