Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Xbox Czarny ekran dzwiek ok (https://forum.cdrinfo.pl/f105/xbox-czarny-ekran-dzwiek-ok-83015/)

MrCybucH 01.10.2009 22:18

thx

i dowiedziałem się co się stało:

Stały Zielony Kolor/ Bez obrazu, dzwięku oraz możliwości otworzenia cd.

Kod:
Prawopodobnie zły lut (zimny lut - nieprzewodzący). Sprawdź wszystkie punkty lutownicze.
Może to być kwestia spalenia, sprawdź czy wentylator jest podłączony. Nie kładź xboxa w pobliżu zródła ciepła. Możesz również zdjąć górną pokrywe i zobaczyc czy jest jemu lepiej.

romanesco 29.09.2009 12:31

Serwis konsol

MrCybucH 29.09.2009 12:15

a możesz ich podać gg? i w jakim mieście maja swój serwis

Berion 28.09.2009 23:37

Każdy dash przechowuje swoje ustawienia w zew. pliku w ".\", czyli miejscu gdzie jest (zazwyczaj na C:\). Większość dashy ma taką opcję jak przywracanie ustawień domyślnych - można też nadpisać ten plik konfiguracyjny nowym, ale w obu przypadkach musiałbyś widzieć co się dzieje na ekranie, albo musiałby domyślnie być włączony serwer FTP w tym dashu i oczywiście po obu stronach skonfigurowane połączenie (obu czyli w dashu i w kliencie FTP na np. Windowsie). Inaczej nic nie zrobisz.

Ja tam nie wiem, ale wydaje mi się że w każdym przypadku bios będzie sygnalizować brak połączenia z TV (nie wiem jak to nazwać) miganiem pomarańczowej diody. Nigdy nie miałem do czynienia z VGA, więc to co napisałem może być bzdurą. ;]

Jak chcesz kontakt do zaufanej osoby co serwisuje konsole to polecam Juchy'ego i Maldini'ego. Obaj prowadzą serwisy i obaj mają pojęcie.

MrCybucH 28.09.2009 19:19

chce sformatowac ustawienia Xboxa na fabryczne moze cos to pomoże

Berion 28.09.2009 17:04

Hmm a bez metafor? ;)
-> Co chcesz zrobić?

--

Ustawień czego wina? Nie bardzo, chyba że masz wyjście na VGA i tak ustawione w dashu, ale do tego trzeba mieć debug kita lub dorobiony port i oczywiście odpowiednią wersję biosu.

MrCybucH 28.09.2009 12:55

a czy to może być wina ustawień w Xbox?

i jak mogę sformatować xboxa na normalne ustawienia?

Berion 27.09.2009 22:57

Hmm można, zależy co jest popsute. ;D

Pomarańczowa dioda powinna migać tak czy siak (chyba, że masz zmienione te ustawienia na inne, ale to rzadkość).

MrCybucH 27.09.2009 09:38

a ja mam pytanie

Bo ja mam taki podobny problem ale nie ma pomarańczowego światełka i jest dziwek ale obrazu nie ma.... to może być wina kabla? czy co?

i jeszcze 1

czy można naprawić zepsute wejście TV w Xboxie ?

Berion 09.08.2009 12:22

Gniazdo w TV/w konsoli/kabel. Któreś z nich, musisz wyeliminować każdy z osobna.

slayergt 09.08.2009 11:44

tak dioda pomaranczowo zielona miga kabel jest podlonczony i jest tylko dzwiek i czarny obraz

Berion 04.08.2009 23:46

A dioda nie miga na pomarańczowo? Bios Xbox'a ma taką funkcję (każdy), że jeśli kabel lub gniazdo są uszkodzone i nie podaje obrazu to zapala się pomarańczowa dioda i nie odpali dasha/płyty.

slayergt 03.08.2009 15:24

Xbox Czarny ekran dzwiek ok

Witam w moim xboxie(nie 360) zniknal obraz wczesniej byl i bylo ok...kabel i telewizor w 100% sprawne jedyne co to cos z konsola sie stalo macie jakies mysli co tam moglo pasc i ew.czy idzie samemu to naprawic...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43.