Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak nagrac gre psx w formacie .PBP?? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-nagrac-gre-psx-formacie-pbp-83018/)

Berion 09.08.2009 12:27

Cytat:

Napisany przez slayergt (Post 1040874)
Berion juz nie musze tego posta pisac ale napisze poniewaz jestes w bledzie szukalem sciagnolem m.in program "PBP Unpacker" i gdy otworzylem plik *pbp poprostu programik sie wieszal

Cytat:

Napisany przez Berion
Wejdź sobie na byle jaką strone traktującą o scenie PSP i poszukaj programu, który konwertuje obrazy płyt PSXa do *.pbp - każdy szanujący się program robi to w obie strony.

PBP Unpacker to coś w rodzaju WinRARa. Nie ma on nic wspólnego z konwertowaniem gier. Ponadto nie obsługuje tych z grami na PSXa bo mają trochę inną budowę, a autor chyba już nawet nie rozwija tego programu. Także nie wiem skąd pomysł na jego użycie.

Czytaj ze zrozumieniem co inni piszą. ;P

Cytat:

Napisany przez darolo1
albo z PS2 i konwersja na PSP więc wtedy sobie nie zagra bo konsola nie ta i za słaba po prostu jest więc jeśli to jakieś nowe tytuły to raczej nici z tego.

Ależ ja rozumiem tylko w głowę zachodzę w jakim celu ktoś by chciał pakować grę z PS2 do *.pbp jak i tak na PSP nie ma emulatora PS2? ;] W tym rzecz.

slayergt 08.08.2009 18:30

Berion juz nie musze tego posta pisac ale napisze poniewaz jestes w bledzie szukalem sciagnolem m.in program "PBP Unpacker" i gdy otworzylem plik *pbp poprostu programik sie wieszal

darolo1 08.08.2009 18:03

Berion chodziło mi o to, że PBP to format na PSP, ale mógł być tytuł z PSX'a (typu NFS Porsche 2000) i konwersja na PSP albo z PS2 i konwersja na PSP więc wtedy sobie nie zagra bo konsola nie ta i za słaba po prostu jest ;) więc jeśli to jakieś nowe tytuły to raczej nici z tego.

Berion 08.08.2009 12:31

No i popsułeś. :P Przecież to jasne, że on niczego nie szukał i niczego nie próbował. Jak reszta podobnych minionów, czekał na gotowe - zawsze staram się zwalaczać takie podejście.

szczuru 08.08.2009 04:31

Pierwszy, lepszy z mojego HDD -> "PsGUI300beta". Uruchamiasz :P Klikasz na "Browse", wybierasz EBOOT.PBP danej gry i klikasz na "Extract ISO from EBOOT". Cała Filozofia... (Obsługuje tylko gry jedno dyskowe). A do Gier wielodyskowych (jednodyskowych też :P) polecam PSX2PSP v.1.4.2.

//Wiem, wiem post trochę bez ładu i składu ale jest 5 nad ranem :P

Berion 07.08.2009 21:05

Parę czyli ile i jakie? :)

slayergt 07.08.2009 13:42

Berion a niemoglbys polecic jakiegos dobrego programu do przerobienia z *.pbp do PSX'a i oczywiscie w miare latwego w uzyciu bo ja juz pare przetestowalem i nic..

Berion 05.08.2009 11:59

Nie rozumiem Ciebie. ;]

Jak może być tytuł na PS2 na PSP? Na PSP nigdy nie powstał, ani nigdy nie powstanie żaden emulator/wirtualizator PS2 - tym samym, to o czym piszesz jest niemożliwe.

darolo1 05.08.2009 10:21

Berion, ale jeśli jest to jakiś tytuł z PS2 na PSP to wtedy nie pójdzie ;)

Berion 04.08.2009 23:43

Da się, trzeba wypakować PSARa z tego PBP i dopisać arkusz dyrektyw. Wejdź sobie na byle jaką strone traktującą o scenie PSP i poszukaj programu, który konwertuje obrazy płyt PSXa do *.pbp - każdy szanujący się program robi to w obie strony.

Zresztą, nawet gdzieś tutaj na naszym forum kręcą się ze trzy tematy o tym...

slayergt 04.08.2009 22:52

a nieda sie jakos przekonwertowac ta gre zeby jakos poszla na psx'ie?

darek0920 04.08.2009 08:24

To jest format na PSP

slayergt 03.08.2009 22:04

Jak nagrac gre psx w formacie .PBP??

witam jak w temacie chce nagrac psx gre ale ma jakis dziwny format...pomozcie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42.