![]() |
Zip, a jak zrobisz laser o zmiennej długosci fali światła. Może to się uda, jeśli w jedno miejsce wpakuje się kilka złączy laserujących (co wydaje się trudne ze względu na optykę układu, jak i elektryczne sterowanie takim zespołem diod laserowych). Jeśli myślałeś o pojedynczym laserze, to jak zmusisz taki półprzewodnik do zmiany energii emisji fali świetlnej?
Ojej, ale się zacząłem wymądrzać, a jeśli coś takiego jest możliwe dziś (toć studia stosowne skonczyłem już ladnych kilka lat temu). Miłego dnia. |
AHA! :)
No dobra! A ja uwazam ze świstak został wrobiony!!! Skoro juz gadamy o nieprawdopodobnych rzeczach!! |
sorry, poszło dwa razy...
|
Cytat:
Możesz skleić dwie płytki (a nawet 3 albo 4) - warunkiem jest idealne wycentrowanie płyt. Takie sklejanie jest jednak bezsensowne - lepiej włożyć 2 płyty do jednego pudełka, zwłaszcza jak na nich będzie coś ważnego. Sądzę, że lepsze byłyby płyty wielowarstwowe (min. 4), odczytywane i zapisywane laserem o zmiennej długości światła. |
Cytat:
|
Widzieliście to, Misiek4 napisał o nowej nagrywarce firmy Yamaha - ona graweruje napisy na płycie - ale numer, oni chyba uważnie śledzą nasze forum. :-)
|
Widzieliście to, Misiek4 napisał o nowej nagrywarce firmy Yamaha - ona graweruje napisy na płycie - ale numer, oni chyba uważnie śledzą nasze forum. :-)
|
a próbował ktoś sklejić 2 CD i włożyć do CDROMA ???
|
Witam !
Co Ty ! sreberka ! Blacha aluminiowa jest droga - powinno być tak: A świstak siedzi i pakuje je w koperty po 30 gr sztuka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
HE he he he! ! ! ! A świstak siedzi i zawija je .. .. .. .. no w te sreberka!!!! ;););0)
|
He he he!! A świstak siedzi i zawija je ..... no w te sreberka!!!!!!!! :):):)
|
Witam !
Ludzie zgłupieliście totalnie !! Chcecie zmarnować brzeg płyty na opis !?! Ja proponuje boczny laser i mamy jeszcze z 10 MB do wypalenia Cóż za marnotrawstwo ... ehh. |
Ja poszedłbym jeszcze dalej:
Przeciąć na pół wzdłuż krawędzi (oczywiście dodatkowym laserkiem) opisać i skleić. To dopiero będzie rozwiązanie. |
Cytat:
|
sorki, poszlo 2 razy...... :-(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58. |