![]() |
Ilość załączników: 2
Oficjalne release'y (ale przepakowane z zip/tar.gz do rara z pełną nazwą) v1.3.2 i 1.3.3. Prosto z mojej prywatnej biblioteki. ;)
|
Może być.
|
niewiem czy my o tym mowimy ale jezeli ty mowisz o tym ze obraz podgladnac co tam ma w srodku to ja podgladam deamonem wiec...
|
@darek0920
Akurat ten emulator przechowuje romy w munge'u (rombank.bin o ile kojarzę) i wraz z emulatorem jest program po windę który buduje taki plik z grami, które sobie wybierzesz. @slayergt Posiądź więc i zacznij robić. ;) Żadna to sztuka. Z dobrych "podglądaczy" mogę polecić ISO Buster, wystarczy Ci wersja freeware'owa, czyli podstawowa. O budowaniu obrazów poczytaj sobie na naszym serwisie. |
najlepiej by bylo tak jak mowie imbnes 1.3.3 i sam bym sobie wrzucil do niego romy a co do rozbierania "obrazu" nieposiadam takich umiejetnosci-nigdy tego nierobilem
|
No i w czym problem,rozbierz obraz iso dodaj co tam chcesz i zrób nowy obraz iso.
|
tak tylko ze ja juz tego szukam od wczoraj i nigdzie niemoge znalesc bo ja chce program do ktorego wrzuce swoje romy a nie juz gotowy obraz
|
Google wszyscy mamy takie same.:P
|
a niepomoglibyscie mi poszukac imbnes 1.3.3 albo 1.3.3 wip1 bo ja niby sciagnolem (80mb) ale gdy go wlanczam wlancza mi sie dos a w 1.3.2 bylo ok
|
Pegasus to podróbka Famicoma. Prócz lepszych komponentów, zdjętej blokady regionalnej i "emulacji" NTSC niczym się nie różni.
No więc, są/były gry na NES/Famicom, w których się zapisywało stan gry (niektóre gry używały SRAM do sobie tylko znanych celów ;]). Ze względu na fakt, że pirackie cartridge'e to tani złom, nie miałeś szans nawet trafić na taką grę... I sprawa druga: To jest PSX! Ciesz się, że emulacja NES/Famicom jest na tak dobrym poziomie. Nawet nie wiesz ile roboty jest z przełożeniem 6502 na MIPSa... geez. Nie obwiniaj programistów za brak save state'a (to nawet chyba by było niemożliwe przy tak skąpej ilości ramu, gdzie jego jedną czwartą zajmuje rom gry...). |
w grach tych co ja mam niema opcji save poniewaz te gry mialem na zapomnianym juz pegasusie a tam sie niedalo save'owac...czyli ten emu na psx'a jest beznadziejny bo na fceu(ps2) dalo sie zapisywac kazda gre
|
Zależnie od mappera gry na NES/Famicom znajdowały się na różnych kościach. Niektóre z nich posiadały takie na których przechowywane były np save'y. Z tego co kojarzę to tylko na kościach SRAM. Nie rozumiem na co w emu wciskać kombinację klawiszy do zapisywania gier w ten sposób? Z poziomu gry się zapisuje, a emulator sam to mieli na zew. plik (na PC np. *.sav) i wrzuca na nośnik czyli w tym przypadku kartę pamięci (+ikonka +parę śmieci ;]).
Może to działa tak, że w grach, które używają SRAM (np. Final Fantasy) ten skrót przywołuje menu, w innym przypadku po prostu wracasz do listy. W każdym razie o tzw. save state'ach (czyli dumpach zawartości RAM/WRAM itp.+PPU) możesz zapomnieć. edit: Ano właśnie: Cytat:
BTW: Jest gdzieś non-public 1.3.3 (beta pewnie jakaś). Oficjalna strona niestety umarła lata temu. |
Wątpię żeby się dało. FAQ z oficjalnej strony (oczywiście po angielsku i z wykopalisk :D bo strona nie działa)
Tu jest jeszcze parę emulatorów(zajęło mi to z 5 min w google-Używasz tego w ogóle???) |
no niewiem bo niewiem co to jest SRAM ale gdy biore podczas gry L1+R1+SELECT+START wychodzi mi do wyboru gier...wiec jezeli niewykorzystuja SRAM to czy da sie ta gre jakos przerobic by wykorzystywaly dodam ze gdy mialem wczesniej ps2 i fceultra to gry chodzily z usb i normlanie je zapisywalem na memorce oryginalnej od ps2
|
"Emulator pozwala na robienie save-ów gry ale nie we wszytkich grach (w zależności czy gra wykorzystuje pamięć SRAM w emulowanym NESie) . I aby je zrobić należy w czasie gry wcisnąć L1+R1+SELECT+START i teraz w menu wybrać odpowiednią opcje. Save-y można robić tylko na kartach pamięci do PSX i zajmują one 1 blok."
Na pewno dokładnie czytałeś?;)Może właśnie twoje gry nie korzystają z pamięci SRAM |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51. |