![]() |
najlepiej zastosuj juz technologię UDWDM, ponieważ jest to badziej przyszłościowe :taktak:
|
i dla pewnosci jeszcze cieńszym :sciana:
|
Cytat:
Podłącz tate z ruterem dłuższym kablem. Pamiętaj im dłuższy tym pakiety wolniej lecą ;) [SARKAZM OFF] |
zależy czy router ma taką opcję, z reguły te tańsze takowej nie posiadają - wtedy zostaje ograniczenie prędkości na komputerze za pomocą np. NetLimitera.
|
a jak ustawić ten sztywny ??
|
masz na routerze ustawiony sztywny podział przepustowości? Jeżeli nie, to jak ojciec coś będzie ściągać to ty będziesz miał właśnie ze 100kb/s.
|
nie kumacie niekdy jak sprawdzam na speedtes.net.pl to mam 1000Kb/s ale najczesciej mam tak
pobierania 108 wysylania 125 choc pobierania powinno byc o wiele wiecej z tego neta sa 2 MB ale mam 2 kompy i idzie 1 MB na kompa moj ojciec ma 1 MB zawsze jak sprawdz ja zadko |
Cytat:
|
Nie do konca dobrze.
Powinien miec ok 125 a ma 100. |
zgaduje, że masz łącze o przepustowości 1Mb czyli 1 Megabit co daje transfer max 125 kB (kiloBajtów) i wszystko ok z Twoim netem
czyli 1 Mb = 1/8 MB (MegaBajt) zaś mb = metr bieżący ale nie znam dostawcy, który by udostępniał net na metry :hmm: TUTAJ WIĘCEJ |
100kb/s zamiast 1mb
mam problem gdyz posiadam karte sieciowa ralink pci wireless lan card i internet 1 mb problem w tym ze gdy wchodze na strone speedtest.net.pl i sprawdzam predkos wychodzi mi 100 kb/s . czasem zdarza sie tak ze mam cale 1 mb ale zadko i tylko na jakis czas pozniej znowu mam to samo plx help
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:25. |