![]() |
DVD-RW próba odzysku danych
Mój znajomy nagrywał na płytke DVD-RW swego czasu sporo zdjęć. Nie chciało się robić kopii zapasowych i się pomściło. Przy któryś tam z rzędu zapisie wyskoczył jakiś błąd i płyta zrypana(Nero jak i tego bugu nie sprecyzował mi znajomy). Nie chce jej w ogóle czytać napęd.
I tu mam pytanie jest jakaś szansa na odzyskanie tych danych, wszystkiego czy przynajmniej jakiejś części? Coś kojarzę taki programik Isobuster, da radę? Znajomy boi się dać mi płyty. Ile by kosztowało takie odzyskiwanie przez specjalistyczną firmę i ile by skasowali? 1MB za 1zł xD? :D Za Pomoc byłbym bardzo wdzięczny płyta ma dużą wartość sentymentalną a raczej jej zawartość. |
ISObuster zobaczy poprzednie sesje. Byc moze nawet je odczyta.
Moze PC INSPECTOR File Recovery. Moze BadCopy Pro. Moze CDRoller. |
Zemściło się - nagrywanie zdjęć na płyty *RW, ze swej natury najbardziej ryzykowne nośniki to dla mnie niezrozumiałe posunięcie. :kreci_gl:
Pliki nieodtwarzalne w inny sposób (jak zdjęcia właśnie) należy trzymać w kilku różnych miejscach. Filmy, aplikacje i inne można sobie zawsze (łatwiej czy trudniej) ściągnąć z internetu - własne zdjęcia już nie bardzo. :nieee: Jeżeli podane przez Yahola programy nie pomogą, pozostanie zapytać w Ontracku albo VSdata ile za to skasują - przypuszczam, że niemało. :kasa: |
albo MediaRecovery ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39. |