![]() |
Cytat:
Cytat:
|
re
Miałem na myśli przykładową, PUSTĄ płytę do nagrywania.
W artykule jest prawie wszystko wyjaśnione. Dziękuję. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/WII_GC_kopiowanie/ |
Przepraszam, przez przypadek dałem "odp. z cytatem, a chyba nie da się usunąć...
5. Jaka jest różnica między NTSC a PAL? Czy obie wersje będą działać? Gry "pudełkowe" które mam w domu są PAL. |
Fardorn
1. Nie wiem cy jest tam "jakiś modchip". Dostałem już używaną konsolę i nie wiem jak to sprawdzić.
2. Cytat:
Jeśli można to poproszę o link do allegro/sklepu z odpowiednim chipem (wypróbowanym), jak i prykładową płytką. 3. Cytat:
4. Jeśli (miejmy nadzieję) uda mi się zamontowac chip (liczę na link) to czym nagrać płytkę? Wystarczy standardowe nero? |
Ad1/2. Skoro już masz jakiś modchip w konsoli (jak twierdzisz) to nie ma sensu go zmieniać na inny. Są generalnie dwa rodzaje chipów: te na napęd i te na mobo. Na mobo są tylko dwa: ViperGC i Qoob SX/Pro. To jedyne chipy, w które warto inwestować... ale - jeśli nie interesuje Ciebie homebrew (programy scenowe) tylko same kopie gier to wystarczy Ci i taki zwykły za paczkę fajek. ;]
Ad3. Nie rozumiem Ciebie. NRD i NRD-ROM nie dostaniesz nigdzie, to oczywiste, ale kopie gier możesz spokojnie nagrywać na DVD-/+R ośmio lub dwunasto centymetrowe. Ad4. Z wypaleniem tak, z montażem raczej nie. Zielona w sensie: ktoś kto nie ma pojęcia o obsłudze lutownicy i lutowaniu tak małych układów. GC jest znacznie trudniejszy od Xbox'a i trochę od PS2. |
Nagrywanie gier na GameCube'a - czym to się je?
Witam. Posiadam konsolę GC z Anglii. Nie wiem jaki w niej jest chip i czy była przerabiana (dostałem i nie pytałem). Wiem, że wątek już byl na forum, ale jakoś nie rozwiał moich wątpliwości.
1. Czy warto w ogole inwestować w jakiś chip, płyty itd.? 2. Jeśli tak to jaki chi i za ile? 3. Czy płyty można zdobyć tylko na allegro, czy też istnieją sklepy (okolice Katowic) z takowymi nośnikami? 4. Czy kompletnie zielona osoba da sobie radę z dobrym wypaleniem płyty oraz zamontowanie chipa? (nie chcialbym niszczyć konsoli) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |