![]() |
Czy to rasizm, czy tylko nadgorliwość?
Ilość załączników: 1
Microsoft bardzo przeprasza, że zdjęcie zamieszczone na swojej polskiej stronie zostało przeedytowane - czarnoskórego jegomościa podmieniono na "bladą twarz". Dłonie pozostały w oryginalnym kolorze.
Załącznik 52823 Źródło. |
Opcja nr 3:
-głupota! |
Właśnie się zastanawiałem jakiś czas temu, czy nie dać tego...
Myślę, że to nadgorliwość gorsza od faszyzmu jakiegoś "speca"... Po prawej stronie tej fotki jest jeszcze biała babka - dobrze, że nie dostała głowy faceta. || http://www.rp.pl/artykul/2,354651__W..._bialych_.html Będąc szczerym, to nie widziałem jeszcze w polskim biurze pracującego starego murzyna - może to artysta miał na myśli? :szczerb: |
Moze ktos za okno wkleic polarnego niedzwiedzia i polozyc flaszke na stol ?
Taki jakis malo polski ten obrazek. |
z igly widly
|
Cytat:
poza tym. rasizm wobec czarnych to bardzo sliski temat. postawic takiemu niska ocene z przedmiotu to oskarzy cie o rasizm. slyszalem, ze nazywanie ich murzynami jest tez obrazliwe. :rotfl: |
W tym zasranym politycznie poprawnym świecie bandy hipokrytów będą ładowały ci teorie, że masz lubić czarnego...dlatego, że jest czarny, jeśli go nie lubisz, to rasista jesteś, jeśli nie lubisz sąsiada o twoim odcieniu skóry, to jesteś pewnie tylko oburzony, że on nie lubi czarnych.
Jeśli masz czarnego kumpla, to nieważne, że to dobry człowiek, ważne, że czarny! Jesteś cool. Po prostu lewacka rzeka rzygowin wlewa się teraz szerokim strumieniem w nasze codzienne życie. Doprowadzi to najdalej za kilkadziesiąt lat do upadku cywilizacji, następna będzie powstawać od podstaw... :] |
wszędzie widzisz tych wstrętnych lewaków
uwzięli się na ciebie :sciana: |
trudno np. zeby w chinach taka reklama byla z samimi bialymi ! wiec i odwrotnie , nie ma co sie na wszystko obrazac
najbezpieczniej by bylo dac same gole baby we wszystkich kolorach i rozmiarach - nikt by sie nie obrazal haha :) |
o! to, to! :D
|
baby by sie obrazily. zawsze ktos strzeli focha ;]
|
U nas w biurach jeszcze rzadko pracują czarnoskórzy, choć się zdarzają. Tak samo dziwny byłby polski serial policyjny z wieloma czarnymi gliniarzami. Nie słyszałem o czarnych policjantach w Polsce, choć są ponoć tacy strażnicy miejscy. Dlatego śmieszą mnie seriale w których na siłę obsadza się czarnoskórych Polaków i Polki. Statystycznie rzadko można takiego spotkać w pracy.... W moim "zakładzie" takowego nie ma ale gdyby kręcono u nas film o życiu w TV to musiałby być ?
Więc zmiana reklamy Mikrego dla Polaków mnie nie dziwi. W końcu w Japonii, przy stole powinni siedzieć Japończycy ! |
Fajny koleś pracuje w stoisku z zieleniną w Marcpolu w Wilanowie - era disco '70 - czarny, wysoki, afro na głowie, tnie arbuzy wielkim nożem :D
Moja siostra twierdzi, że się go boi :rotfl: |
co sie dziwisz , napewno ma dluuuugiego noza w reku do tego arbuza ! a nuz mu sie arbuzy pomylo z :):):)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |