![]() |
[ARTYKUŁ]Rodzina dysków Seagate FreeAgent
Cytat:
|
Choć jestem zadowolonym użytkownikiem FreeAgent Xtreme 640GB mam producentowi jedno do zarzucenia. Otóż jeżeli wybiera się stawianie dysku płasko a nie na krawędzi, Seagate dorzuca wczepiane z boków gumowe nóżki, które mają zapobiegać rysowaniu się powierzchni. I byłoby dobrze gdyby one się trzymały na miejscu i porządnie izolowały drgania... a jest wręcz przeciwnie. Stawiając urządzenie na płaskim ma się dużą szansę stracenia kilku "nóżek", które nawet w komplecie średnio chronią nas przed wprowadzaniem biurka w wibracje. Sprawę załatwia świetnie podklejenie dysku piankową izolacją do okien :)
A swoją drogą puszczony na eSATA chodzi jak talerze wewnątrz blaszaka... |
Czy ktorys z tych dyskow ma 5 lat gwarancji producenta ?
|
Kazdy ma;)
|
a powiedzcie mi ...
ja mam seagate free agent desk zakupiony w USA- ma tez 5 lat gwarancji,ale czy ona obejmuje rowniez europe? |
sadze ze tej gwarancji nie zrealizuja w europie. jak masz dostep do takiego hdd to sprawdz na stronie seagate gwarancje(po nr seryjnym i modelu) i juz bedziesz wiedzial na 100%
|
sprawdzilem na stronie ,ale tam jest napisane tylko ze gwarancja jest do 2014 roku.
|
to pasuje, wiec praktycznie bylo 5 lat (i realizuja ja w pl/europie - tu nie jestem pewny czy wysyla sie do pl, ale chyba tak :) wiec mzoesz spac spokojnie jesli posiadasz owy dysk.Nie jest potrzebny dowod zakupu.
|
Cytat:
|
Nie kazdy musi wiedziec ze ma 5 lat gwarancji producenta, dla niech - pomimo ze to dobra reklama - to duza strata:)
|
ale mogliby napisac ze gwarancja jest "international" jedno zdanie wiecej w instrukcji i wszystko wiadomo.
|
Dla nich moze jest to oczywiste, "my"(ja;) sie przyzwyczailismy ze sprzet sprowadzony spoza Europy nie ma gwarancji(w 90% przypadkow) w Europie
|
Dużo lepszym modelem w tej klasie cenowej jest Samsung
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36. |