![]() |
Noo i jak widzimy różnica jest i to nie powiedziałbym, że drobna...
|
Ilość załączników: 1
|
A u mnie w lapku który miałem czytnik kart pamięci podłączony bezpośrednio do szyny PCI-E miał wyniki ze 2 razy lepsze niż czytniki na USB 2.0
Nawet na najtańszych kartach pamieci. USB to shit ;) Na firewire by sie przydał. |
Prawda jest taka, że to zależy od USB w kompie.
Po sobie wiem, że mimo iż mam w laptopie i w PC USB 2.0 to niestety w lapku mam zawsze wyniki o połowę mniejsze. |
Ten ATTO coś okłamuje, mam tą samą pamięć... a słupki wyglądają niemożliwie...
2razy powtarzałem |
U mnie też zagościł - wyniki jednakże nieco odbiegają od tych prezentowanych przez kowanskiego. :czytaj:
Załącznik 55121 Czyżby metoda "zdobyć renomę i zgarnąć jak najwięcej zanim się ludzie zorientują"? :> Zresztą - jako magazyn mp3 do radia samochodowego i tak wystarczy. :] |
Tylko dlaczego w formie długopisu! :sciana: co to za głupia moda no.
|
Witam,
Potwierdzam, pendrive jest szybki. (mam Data Traveler G2 8GB - 47zł). Film 700mb wchodzi w ok 50sekund (wychodzi średnio 14mb/s), Przy czytaniu Vista pokazuje prędkość ponad 25mb/s. Myślę, że za taką cenę to dobry sprzęt. |
w takim razie albo trafiłeś na jakiś wyjątkowy egzemplarz, albo jest to produkt jak najbardziej godny polecenia :spoko:
pozdrawiam |
A wiec plik 700MB z kompa zapisywał się ok 60 sek a odczytywał 34 sek, tak wiec jest to około 11 mb/s zapis i 20 mb/sek odczyt
|
Zrobie jutro test na pliku i zobaczymy
|
Ten test w ATTO wyszedł błędnie, nie wiem dlaczego tak jest ale już nie pierwszy raz spotykam się z przypadkiem, że pokazuje on bardzo szybki odczyt i zapis a podczas kopiowania pliku czeka się godzinami.
Proponuję sprawdzić to starą dobrą metodą stopera, czyli kopiujemy powiedzmy film 700 MB i liczymy ile sekund to trwa. Na tej podstawie obliczmy transfer. Ten pendrive ma na stronie producenta parametry odczyt zapis 10/10 MB/s , a komputronik podaje 6/3 MB/s. Gdyby faktycznie miał 22/14 MB/s to w tej cenie byłby to hit. pozdrawiam |
LOL, a Kowanski to co wrzucił jak nie test? :czytaj:
;p |
Czy ktoś z forum posiada tego pena i moglby wrzucic test? Bo na niektórych aukcjach w opisie jest zapis do 9MB/s, nie chcialbym sie nadziac na taki model...
|
oczywiscie:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:18. |