![]() |
a ponadto, co Grzeniu ci napisal - dbanie o zasoby systemowe ( defrag dysku, brak antywira w tle, w miare mozliwosci porzucenie przyzwyczajen do nagrywania w locie)
|
Grzeniu Odpowiedz na 6+ !!!!!!!!!!!!!!!
|
normalnie masz racje! dzięki kole¶
|
Cytat:
|
Płyta ABIT SE-6 po upgradzie, PIII800(133), dysk 80GB ata100. BTW grzeniu! masz racje mam zainstalowany Ultra ATA storage driver ale tam tez nie ma DMA
|
Moze nie byc tej funkcji w menagerze urzadzen jesli ma zainstalowany np. intel ata storage driver ale wtedy DMA ustawia sie wlasnie w nim. Choc on wlasciwie sam to ustawia automatycznie.
|
Na pewno w ME jest opcja DMA boja mam to,wejdz do napędow cd w menadzerze urzaden otwórz własciwosci nagry,zaznacz "ptaszka" w DMA zresetuj kompa i sprawdz jak "ptaszek" pozostał po resecie to jest OK.
|
zamienie sie z Tob± na teac 4X bez dopłaty - nie bedziesz mial żadnych problemów - zawsze predkosc max.! He he
A na poważnie - podobne tematy s± poruszane z odpowiedziami że aż nudno znowu o tym samym czytać.... JR |
A jaki masz sprzęt? Procek, dysk?
|
Jak nie ma?
O ile pamietam to powinno byc tak jak w 98 czyli panel sterowania-system-menadzer urzadzen-zaznaczasz naped-wlasciwosci i tam gdzies znajdziesz bedzie takie okienko gdzie trzeba postawic ptaszka. |
Na cholere mi nagrywarka x24?
Mam Plextora PW2410A i po co? Jak w Windzie ME nagrywam w klonie 4.0.1.6. to co chwile mi sie wlacza BurnProof lub co¶ podobnego i w efekcie wychodzi x16. Gdyby kto¶ miał jaki¶ pomysł co z tym fantem zrobić będe dozgonnie wdzięczy w miarodajnych jednostkach ;-).
BTW jak wł±czyć DMA przy napędach cd w Millenium? tam nie ma takiej opcji! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01. |