![]() |
ps2 nie czyta orginałów psx
Mam konsolę SCPH-30004 nieprzerobioną która za nic nie czyta orginalnych gier z PSX. Czy te modele tak mają? Może trzeba ją przerobić żeby działały? Nie znam się na tym. Pomocy!
|
Każdy model PS2 czyta oryginalne gry na PSXa. Każdy też ma blokadę regionalną. Jeśli Twoja konsola jest PAL (co sugeruje numer modelu), a chcesz na niej uruchomić grę z regionu NTSC/U lub NTSC/J to przywita Cie właśnie taki czerwony ekran z obelgami. ;] To samo tyczy się gier na PS2.
W instrukcji obsługi masz to napisane nawet. :P Od tego m.in są modchipy i exploity, aby można było "ominąć" tą blokadę. |
sorki za reaktywacje tematu, ale mam konsole ps 2 PAL i nie wiem czy jest przerobiona, jak wrzucam orginalna gre z PSX po polsku to znaczy ze gra tez bedzie PAL i mi jej nie czyta, czyli laser na smieci ?? czy jest jakas inna opcja ?
|
Sprawdz audio cd, jak nie dziala to raczej laser.
|
no wlasnie wpadlem na to i audio i filmy z orginalnych chodza
|
to cos nie tak z gra. Napisz co to za gra i czy plyta nie jest porysowana.
|
Mam 2 gry , Star Wars i Nightmare Creatures PL i są w dobrym stanie
|
Nie ma Nightmare creatures pl, wiec te gry to piraty i juz wiesz czemu nie dzialaja:)
|
Ilość załączników: 1
No looknij sam...
|
Tłoczki sprzedawane kilka lat temu przez Rosjan na targowiskach i gieldach komputerowych. Co do jedi power sie nie wypowiem, ale odwroc na druga strone i raczej nie beda czarne. NC napewno jest piratem.
|
To są pirackie gry i widać to na pierwszy rzut oka. :P
Nie ciekawiło Ciebie czemu mają takie tandetne covery? Po za tym oryg. gry na PSXa są powleczone teflonem, stąd kolor czarny (CD-R z czarnym pigmentem są podobne tylko na pierwszy rzut oka). NC2 nie było nigdy lokalizowane (zresztą chyba tylko "Hugo dla dzieci" był - jeśli chodzi o PSXa - a ten co pokazujesz ma nawet poważne błędy stylistyczne ;]). Na pierwszym zdjęciu ten NC2 jest chyba czarny, więc to jest ten CD-R o którym wspominałem, drugi, czyli SW to typowy przedstawiciel tłoków, które zniknęły z bazarów gdzieś w okolicach 2001 roku (ma pewnie nawet dziwne plamy i przebarwienia na spodzie). Skąd to wiem? Stałem kiedyś po drugiej stronie barykady. Luknij: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/k...ki/strona2.php Powinienem jeszcze dodać tam wzmiankę o charakterystycznym kształcie wgłębienia wokół otworu na trzpień. |
Dobra, dzięki za odpowiedzi, pozostaje mi tylko ja przerobic ;P
|
Na CDR'ku z Jedi PB jest nawet niekompletne logo PS xD
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:02. |