![]() |
Tu ewidentnie problem nie leży po str zabezpieczenia, lecz systemu skoro na innych sie uruchamia.
Jeżeli napęd jest w pełni sprawny to winę ponosi system operacyjny, lub jego elementy (sterowniki, jakieś niezgodnosci) W sieci jest wiele informacji, że COD2 nie uruchamia się pod vistą, a jeżeli juz to z problemami, czasami pomaga włączenie trybu zgodności z XP. Powodzenia przy konfiguracji komputera lub reinstalacji systemu ;) |
A probowales przeinstalowac viste jeszcze raz? Masz wgrane sterowniki od plyty glownej itp.?
|
Cytat:
Komputer jest roczny, z niewielkim przebiegiem napędu DVD, a płyta fabrycznie nowa... Owszem udało mi się zainstalować CoD2, ale po wielu próbach i kłopotach z odpaleniem płyty... Wciąż zastanawia mnie czemu wywala mi się Explorer... |
Ale wystarczy i trzeba to zrobic na skrocie, ktory jest na pulpicie, a z instalacja gry sobie poradziles (jak dobrze przeczytalem)? Moze plyta ejst porysowana albo naped juz stary?
|
Cytat:
OK Spróbuję... Najgorsze jest to, że wiesza mi się Explorer i nie mogę nawet otworzyć zawartości płyty... |
To jeszcze pod PPM masz uruchom jako administrator, zobacz z opcja kompatybilnosci i bez, poza tym szukamy dalej:) Chociaz ja w to gralem na server 08 i nie bylo problemu:)
Jak nie to http://www.gamershell.com/download_5402.shtml - patch do wersji 1.3. I zobacz czy dziala. |
Cytat:
|
Dziala?:)
|
Cytat:
|
xp:)Bo viste masz zainstalowana to po co tryb zgodnosci z nia? Chodzi o to aby aplikacja byla uruchamiana w systemie w ktorym nie dziala (Vista)
|
Cytat:
|
Mozna zobaczyc tryb zgodnosci, ppm na skrocie i tak jest zakladka zgodnosc
|
Cytat:
A jest jakaś metoda, żeby pozbyć się tych problemów (oczywiście poza downgradem do XP)?... |
Z odpaleniem na Viscie mogą być problemy bo gra z 2005r na 2000\XP
|
Cytat:
Udało mi się ją zainstalować, ale też po wielu trudach z odpaleniem. Nie mam zainstalowanych żadnych wirtualnych dysków, ani emulatorów. Po prostu jestem noga jeżeli chodzi o czarowanie z komputerem... Uszkodzenie czytnika i napędu również wykluczyłem, bo inne płyty odpalają się bez problemowo... :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:52. |