Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Odzyskiwanie danych (https://forum.cdrinfo.pl/f109/)
-   -   Jak odzyskac pliki z dysku (https://forum.cdrinfo.pl/f109/jak-odzyskac-pliki-dysku-83535/)

Francis Drake 29.09.2009 21:30

Jak odzyskac pliki z dysku

witam, mam problem z dyskiem a właściwie z partycją NTFS. instalowałem Windowsa i usunołem nie ta partycje co potrzeba, na szczęście nie sformatowałem ale EasyRecovery nie chce nic zrobić z tą partycją, mialem kiedyś programik który odzyskał wszystkie pliki utracone w ten sposób. może ktoś podać nazwe ?

pozdrowienia

Human 29.09.2009 22:09

do widocznych partycji polecam recuva freeware, do skasowanych najlepszy chyba getdataback ale platny.

yahol 29.09.2009 22:09

GetDataBack???

migol21 06.10.2009 13:11

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 1049405)
witam, mam problem z dyskiem a właściwie z partycją NTFS. instalowałem Windowsa i usunołem nie ta partycje co potrzeba, na szczęście nie sformatowałem ale EasyRecovery nie chce nic zrobić z tą partycją, mialem kiedyś programik który odzyskał wszystkie pliki utracone w ten sposób. może ktoś podać nazwe ?

pozdrowienia

Podaj 0-100 sektor programem DMDE

Program ze strony http://softdm.com/download/dmde-2.0.1-win32-gui.zip

Następnie otwierasz program pokazuje się okienko wyboru dysków wybierasz dysk z uszkodzonymi partycjami
Pokazuje się okno wyboru partycji
Dobrze by było również zobaczyć to okno
Zamykamy to okno np. ESC lub Close
Potem wybieramy Menu Tools i Copy Sectors (CTRL +W)
W okienku Copy Sectors w sekcji Source wpisujemy First Sector 0 Last Sector 100
W sekcji Destination klikamy w przycisk File zapisujemy plik
Ten plik jest potrzebny

Postaram ci się pomoc.

Zbychu1975 17.11.2009 16:06

Mam następujący problem. Kumpel przyniósł mi laptopa Fujitsu Siemens, żeby mu system postawić na nogi. Dał mi też płytkę - jak myślałem z obrazem partycji systemowej. Niestety okazało się, że płytki zawierały obraz całego kompa, no i dane z partycji D poszły... w pizdu. No i pytanie, jak to odzyskać. Czy w ogóle się da w warunkach domowych. Skanowałem partycję paroma programami, i oprócz jakichś bzdetów nie znalazłem na niej żadnych prywatnych plików, a powinny być filmy, a przede wszystkim jakieś dokumenty żony kumpla. WIdzicie więc, że sprawa jest gardłowa :) Z tego co teraz na szybko sobie przypominam, to używałem PC Inspector File Recovery, Get Data Back, Ontrack Easy Recovery i jeszcze paru innych. No i nic. Ponawiam więc pytanie, czy po wgraniu obrazu kompa cokolwiek jeszcze odzyskam, a jeżeli tak, to jakiego programu powinieniem użyć.

migol21 17.11.2009 16:12

Nadpisanych danych nie odzyskasz

Cytat:

Napisany przez Zbychu1975 (Post 1059592)
Mam następujący problem. Kumpel przyniósł mi laptopa Fujitsu Siemens, żeby mu system postawić na nogi. Dał mi też płytkę - jak myślałem z obrazem partycji systemowej. Niestety okazało się, że płytki zawierały obraz całego kompa, no i dane z partycji D poszły... w pizdu. No i pytanie, jak to odzyskać. Czy w ogóle się da w warunkach domowych. Skanowałem partycję paroma programami, i oprócz jakichś bzdetów nie znalazłem na niej żadnych prywatnych plików, a powinny być filmy, a przede wszystkim jakieś dokumenty żony kumpla. WIdzicie więc, że sprawa jest gardłowa :) Z tego co teraz na szybko sobie przypominam, to używałem PC Inspector File Recovery, Get Data Back, Ontrack Easy Recovery i jeszcze paru innych. No i nic. Ponawiam więc pytanie, czy po wgraniu obrazu kompa cokolwiek jeszcze odzyskam, a jeżeli tak, to jakiego programu powinieniem użyć.

Nadpisanych danych nie odzyskasz i nie ma na to szans.

Zbychu1975 17.11.2009 18:25

Cytat:

Napisany przez migol21 (Post 1059595)
Nadpisanych danych nie odzyskasz i nie ma na to szans.

Sprawa wygląda tak, że obraz był robiony od razu po zakupie kompa. Partycja D została więc po prostu wyczyszczona. Jest pusta. Nic nie zostało na niej nadpisane. Dlatego myślałem, że może coś da się zrobić. Jeżeli więc sprawa przedstawia się tak jak napisałeś, to sprawa jest ciężka :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27.