![]() |
Jak odzyskac pliki z dysku
witam, mam problem z dyskiem a właściwie z partycją NTFS. instalowałem Windowsa i usunołem nie ta partycje co potrzeba, na szczęście nie sformatowałem ale EasyRecovery nie chce nic zrobić z tą partycją, mialem kiedyś programik który odzyskał wszystkie pliki utracone w ten sposób. może ktoś podać nazwe ?
pozdrowienia |
do widocznych partycji polecam recuva freeware, do skasowanych najlepszy chyba getdataback ale platny.
|
GetDataBack???
|
Cytat:
Podaj 0-100 sektor programem DMDE Program ze strony http://softdm.com/download/dmde-2.0.1-win32-gui.zip Następnie otwierasz program pokazuje się okienko wyboru dysków wybierasz dysk z uszkodzonymi partycjami Pokazuje się okno wyboru partycji Dobrze by było również zobaczyć to okno Zamykamy to okno np. ESC lub Close Potem wybieramy Menu Tools i Copy Sectors (CTRL +W) W okienku Copy Sectors w sekcji Source wpisujemy First Sector 0 Last Sector 100 W sekcji Destination klikamy w przycisk File zapisujemy plik Ten plik jest potrzebny Postaram ci się pomoc. |
Mam następujący problem. Kumpel przyniósł mi laptopa Fujitsu Siemens, żeby mu system postawić na nogi. Dał mi też płytkę - jak myślałem z obrazem partycji systemowej. Niestety okazało się, że płytki zawierały obraz całego kompa, no i dane z partycji D poszły... w pizdu. No i pytanie, jak to odzyskać. Czy w ogóle się da w warunkach domowych. Skanowałem partycję paroma programami, i oprócz jakichś bzdetów nie znalazłem na niej żadnych prywatnych plików, a powinny być filmy, a przede wszystkim jakieś dokumenty żony kumpla. WIdzicie więc, że sprawa jest gardłowa :) Z tego co teraz na szybko sobie przypominam, to używałem PC Inspector File Recovery, Get Data Back, Ontrack Easy Recovery i jeszcze paru innych. No i nic. Ponawiam więc pytanie, czy po wgraniu obrazu kompa cokolwiek jeszcze odzyskam, a jeżeli tak, to jakiego programu powinieniem użyć.
|
Nadpisanych danych nie odzyskasz
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |