![]() |
JAK ODZYSKAC 20GB plik ??!!
Witam,
Usunalem przez przypadek, z pominieciem kosza (shift+del) plik z filmem ktory montowalem - wyrenderowany HD (20GB) do pliku *.avi DYSK NTFS Czy jest jakis sposob by go odzyskac? PILNIE POTRZEBUJE PORADY ! Z gory dziekuje |
DirectorySnoop
I oczywiscie nie waz sie uzywac dysku do czasu przygotowania maszyny z DS. Przy takiej wielkosci jeden przypadkowy zapis (chocby cache'owanie zdjecia przez strone www) moze skutecznie uniemozliwic jego odzyskanie. |
GetBackData for NTFS jest calkiem niezly.
|
Cytat:
GetBack Data nie poradzil sobie |
A soft dostepny na Hiren's Boot CD?
Mi GBD odzyskal 99% z 7GB w plikach avi. Moze zly profil skanowania wybierasz? |
Cytat:
Ja musze odzyskac 1 plik ktory ma prawie 25GB |
Z dysku systemowego?
|
Chcialem napisac ze to oczywiste ze nie, ale nie napisze.
Kiedys tez sie bawilem w takie kasowanie. Ale o jedno za duzo zrobilem i zostaje przy tradycyjnej metodzie. |
Cytat:
jestem w dupie :( |
Cytat:
Co do problemu: w takich przypadkach najlepiej od razu odpiąć dysk i podłączyć jako drugi, albo zbootować się jakiejś płytki systemowej z programem do odzyskiwania danych. System mocno grzebie po dysku i odzyskanie tak dużego pliku w całości raczej nie będzie możliwe. Chyba, że jest jakiś soft, który umożliwi odzyskanie pliku w częściach. Zrobiłem próbę ze skasowaniem 4GB obrazu z dysku systemowego - programy do odzyskiwania danych zainstalowane oczywiście wcześniej raportują od razu słabą możliwość przywrócenia pliku stwierdzając, że jest nadpisany plikami cache. |
Bawiac sie plikiem 25gb zapewne trzeba tez kupe miejsca by moc go obrabiac (strzelam), wiec duza partcja - duza szansa na pozostanie pliku w koszu.
Ale to takie gdybanie. Zapewne bedzie po twojemu :) |
Domyslny rozmiar kosza to 10% kazdej partycji i nie wiecej niz 4GB.
|
Co do nie wiecej to sie nie zgadzam, mam w koszu 7gb:)
|
Ale może z każdej partycji po kilka GB ;)
Do wszystkiego powinna być osobna partycja, trzymanie czegokolwiek poza systemem na dysku systemowym to głupi pomysł. |
Nie, z jednej, w sumie mam server 08 ale to duzo nie zmienia:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:19. |