![]() |
215 obsługuje zapis jak i odczyt dvd-ram, natomiast 215D obsługuje tylko odczyt, jestes pewny ze masz naped bez "D" ?
|
U mnie miałem z Panasonicami RAM też problemy -jedna z nagrywarek przez długi czas też nieprawidłowo rozpoznawała te płyty - dopiero ostatnia aktualizacja firmware nagrywarki rozwiązała definitywnie problem.Wiec możliwe że 115 nie ma go w swojej bazie-sprawdż czy masz najnowszy firmware w nagrywarce.
|
pioneer dvr-215 a DVD-RAM
mam parę rzeczy do zarchiwizowania. Pomyślałem zeby spróbować nagrać to w DVD-RAM. Kupiłem płytki - panasonic. Zainstalowałem sterownik BHA dvd-ram i kicha... płytkę dvd-ram rozpoznaje mi jako cd z systemem plików udf2.0.
Narzędzie do formatowania w sterowniku tez nie rozpoznaje płyty. Co robię źle? System to windows 2000. Czy trzeba będzie użyć Incd? hm.. myslałem nawet żeby spróbować nagrać pod linuxem :) (nie mam zaistalowanego). nagrywarka podobno obsługuje dvd-ram. Co mogę jeszcze wykombinować? Pamiętam jeszcze ze chyba kiedyś instalowałem tu ASPI - czy to ma coś do rzeczy? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |