![]() |
Czy nod32 może blokować połaczenie z internetem
Czy nod32 może blokować internet w sieci lokalnej? na moim komputerze jest zainstalowany NOD, chcę z mojego komputera udostępnić internet na dwa inne (laptopy), które widzą się w połączeniu lokalnym ale nie mają połaczenia z internetem.
|
NOD źle skonfigurowany wszystko może :taktak:
smutne to lecz prawdziwe ... a na kompie masz włączone udostępnianie sieci ?? a nie lepiej pozostawić udostępnianie jakiemuś routerowi ?? |
ehhh czyli muszę się dokształcić jeszcze bardziej i poszukać gdzie blokuje i jak go odblokować :D
bardzo chętnie router, ale koleżanki chcą jak najtaniej:/ spróbuję cos poradzić, a jak nie to jutro zakupię przynajmniej switch'a |
Cytat:
jak mają laptopy to lepiej po wifi puścić sygnał i wtedy pozbędziecie się kabli cena routera z modemem wifi waha się od około 100zł w górę (w zależności skąd macie łącze internetowe) P.S. to nie czat i posty sie edytuje tak do 2h |
Cytat:
Cytat:
Jeśli potrzebny Ci port WAN na RJ45 to możesz kupić np paskudnego Dlinka DI524 - osiągalny za te ~100pln wszyscy na to marudzą ale u mnie w domu od 2 lat bezawaryjnie z 3 kompami daje radę (nawet z 4 jak ktoś wpadnie z notebookiem). |
Teraz jest nastepca DIR 300.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:49. |