![]() |
Łączenie laptopa bezprzewodowo z routerem
Witam mam taki problem i czy mógł by mi ktoś pomóc, otóż mam internet radiowy i na razie mam podłączony kablem do laptopa i mam też router, tylko chciał bym podłączyć się bezprzewodowo, żeby po mieszkaniu chodzić z laptopem czy wie ktoś jak to zrobić żeby to zadziałało? oczywiście chodzi tu tylko o laptopa ponieważ stacjonarny komputer jest popsuty i chciałbym narazie podłączyć z samego routera laptopa. pozdrawiam
|
z twojego opisu odgaduję:
masz w domu takie pudełeczko z anteną "antena ściąga internet" pudełeczko połączyłeś z laptopem kablem sieciowym czyli mówiąc bardziej po ludzku masz APC (AP Client) jeśli dobrze zgadłem, to kup sobie drugie podobne pudełeczko i je podłącz do APC zamiast laptopa czyli kup sobie router WIFI, mówiąc po ludzku jakby co, to pytaj |
Cytat:
mam model routera:TL-WR3406 54M Wireless Router i roter jest połączony z takim małym pudełeczkiem |
no to w czym problem?
podłącz tego TP-Linka do APC, zaloguj się na niego i poustawiaj wsio pisz konkretnie w czym problem |
Cytat:
|
od początku? OK
podłącz komputer bezpośrednio do APC, tak aby wszystko działało Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> prawym klawiszem myszy na właściwe Połączenie Sieciowe -> Właściwości -> Protokół TCP/IP -> Właściwości i pokaż co tam masz Cytat:
zapewne TL-WR340G , tak? zalogowałeś się już na niego? jeśli tak, to czy masz menu biało-niebieskie czy biało-pomarańczowe? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:40. |