![]() |
Dell Latitude !!
witam , mam takie pytanie , kupilem lapka dell latitude i gdy probuje go wlaczyc , to po ok 2 sec 3 kontrolki ktore sa na nim , zapalaja sie i migaja i laptop pika .. i za chwile sie wylacza ..co to moze byc ? dysk sprawdzalem , tzn przelozylem na inny sprawny i to samo .. Pamiec ?
Prosze o bardzo szybka odpowiedz !! |
Serwis w sklepie gdzie kupiles ?
|
od znajomego , i mowil ze raz sie zalaczy raz nie .. podpinalem u niego dysk inny od takiego samego , sprawny oczywiscie i nic !
|
Jak pika?
Raz? IMHO-albo chip, albo MoBo, - sumujac, dla Della to wyrok. Czesci Della sa drozsze od nowego lapka. |
Cytat:
3-4 razy pika ... pozniej sie wylacza i dupa .. nie kiedy sie uruchomi .. jest to stary laptop CPX ! |
Pamięć. Miałem podobnie. Przepnij pamięci albo kup (pożycz) nowe i spróbuj. Ja mam Latitude E6400.
|
Poszukaj tabelki z opisem piknięć, dopasuj do swojego i będziesz wiedział czemu najprawdopodobniej nie działa.
|
Cytat:
kolega tez tak obstawial .. mowil ze dysk , ale dysk przekladalem , to mowil ze na 99,9 % pamiec , orientuje sie ktos mniej wiecej ile taka pamiec kosztuje ? :) pozdrawiam ! |
Cytat:
|
jutro bede mial calego na czesci to popatrze troche ;] mam nadzieje ze to pamiec .. bo nie warto juz w niego inwestowac zbytnio .. ramu ma 128 wiec szalu nie ma ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:25. |