![]() |
To nie winna telewizora po prostu to jest sprawa programowa. Patchując grę ntsc żeby śmigała jak palówka coś cierpi, nie zzagłebiałem mocno tematu obrazu ale z pewnością rozwiązanie leży na megagamesie i mu podobnych sajtach. gdzieś będzie rozwiązanie. puki co najlepiej jest zdobyć palówke albo wymuszać w inny sposób taki obraz.
|
Zdaje mi się, że problem leży w "drugim" miejscu tutoriala. To znaczy, ze zwężeniami. Niedawno nagrałem grę NTSC-U kompletnie bez przerabiania, uruchomiłem przez Action Replay (bonusowa płyta dla PSX), i obraz jest identyczny, jak w patche'owanych grach.
|
W takim układzie raczej nie. Cóż, to nie wiem jak temu zaradzić, ani co konkretnie powoduje tego rodzaju przypadłość. :/
|
Ale, poszedłem do drugiego pokoju, i tam jest starszy telewizor, i to samo. Więc, to chyba nie wina telewizora?
|
Niestety.
|
No, niestety moje akurat nie pozwalają, a czy telewizor, no możliwe, to LCD, i może nie być przystosowany do czegoś tam :] Jest może jakiś sposób na to, ale przy pomocy zewnętrznego softu?
|
Ja bym winę widział po stronie TV. Sporo gier pozwala na ręczną kalibracje obrazu (półśrodek, wiem). ;]
|
Problem z obrazem (gry PSX NTSC na SM)
Hej.
Ostatnio zrobiłem sobie kartę z Free MCBootem (konsola 77004), i jako że mam zakładki Swapa, korzystam z tego do grania w gry z PSX (metoda prawie że identyczna, jak przy użyciu SM). Problem jest z grami NTSC, otóż, gdy je spatchuje, obraz jest za nisko, gdy ich nie spatchuje (a tylko przerobię na PAL), obraz jest za wysoko. Zawsze o równą odległość. Co mogę zrobić? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20. |