![]() |
Problem z nagrywarką NEC
Witam.
Mam nagrywarkę NEC'a (ND-3540A), i gdy chcę wypalić płytkę np. z filmem, to we właściwościach pokazuje, że jest 0 wolnego miejsca, i 0 zajętego i NEC nie chce nic nagrać, to nie wina płyty, bo płyta u kolegi działa dobrze. Problem nie pojawia się z jedną płytą, bo na wszystkie 21 testowanych, 21 nie działa (płyty Manty, Philipsa, Sony). Dodam jeszcze, że reinstall BIOSu nagrywarki też nic nie zdziałał. Wcześniej takich problemów nie miałem. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź, Membran. P.S. parametry komputera(jeśli to ważne): AMD Athlon X2 245 processor 2,91 GHz, 2GB RAM. |
jak możesz to zapodaj screen a z nieudanym wypaleniem np w nero
|
Log z nieudanego nagrania.
Jeśli masz włączone systemowe nagrywanie płyt - wyłącz. |
Ilość załączników: 1
witam rowniez mam problem z nec 3520AW , jak do tej pory nagrywala super, pr. nagrac plyte dvd -filka filmow dvd w tym 2 po okolo 2 giga, symulacja -jest ok, przy nagrywaniu dojdzie do okolo20 % roznie, bufor nagrywarki widze ze spada zatrzymuje sie na 66% i jakby zwiecha, kilka razy musialem resetowac kompa , mam log z nero po nieudanym nagraniu, mozliwe ze sie zepsula? czy moze wina systemu dawno nie formatowalem dysku.
|
Cytat:
|
probowalem nawet 2x, 4x , niestety bez rezultatu, nagrywam na plytach sony
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |