![]() |
Witam,
Ja od piatku rozpoczalem zabawe z MKV na Samsungu. Po pierwsze dysk/pen musi byc sformatowany jako FAT - NTFS'u niestety Samsung nie obsluguje :wow: Nie mialem problemow z obrazem natomiast mialem wlasnie problemy z uzyskaniem dzwieku. Jezeli dzwiek jest w formacie DTS niestety Samsung do nie odtworzy :( Jedyn sposobem jest "rozbicie" MKVna czynnki pierwsze i przekodowanie DTS do np. AC3 - ja znalazlem eac3to wraz z nakladka GUI i programik realizuje dekodowanie wysmienicie. Po zmianie DTS na AC3 skladam wszystko w calosc MKVTOOLNIX zaznaczajac dodatkowo dzielenie plikow po 3999MB ( ograniczenie FAT ). Ewentualne napisy dziele programikiem SubtitleTool - napisy w formacie SRT Samsung odczytuje bez zajekniecia. Mam nadzieje ze cos pomoglem. Pozdrawiam beginnertv Cytat:
|
Ja polecam Popcorn AudioConverter do konwersji z DTS do AC3.
|
MKV bez dzwieku na TV, po konwersji dzwiek wolny
Siema.
Od kilku dni mam TV samsunga LE40B651. podpinam do niego dysk usb na ktorym mam filmy full hd (w rozszerzeniu *.mkv) w jednym pliku pisze "Nieobsługiwany kodek video" i nic nie leci w drugim "Nieobsługiwany kodek audio" i leci film bez dzwieku w innym zas wszystko jest OK plik z audio przekonwertowałem według polecenia (gdzies na necie znalazłem ze ktos polecał) programem Avidemux 2.5 Wybierając przy Video COPY, a przy Audio AC3 Dzwiek w filmie teraz jest, ale bardzo zwolniony, co moze byc nie tak, jaki program dla laika ? pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:56. |