![]() |
PS2 - kopnęła prądem i się nie włącza
Hej.
Dziś, po grze w GoW chciałem wyłączyć PS2 (slim), podszedłem do konsoli, i gdy miałem palec przy przycisku on/reset/off, konsola mnie kopnęła (nie pierwszy raz, dodam). Teraz nie chce się włączyć, świeci się czerwone światełko. Mogę coś zrobić, czy spisać na straty? |
Wiesz, coś takiego co opisujesz to w ogóle nie może mieć miejsca. Trzeba było się tym wcześniej zainteresować - teraz możliwe, że posypał się jakiś rezystor, bezpiecznik czy cholera wie co. ;]
|
To był drugi, czy trzeci raz, raczej nic nadzwyczajnego, nie pierwsza rzecz, która mnie kopnęła :] Przypuszczam, że niewiele wywalczę sam, a naprawa wyjdzie pewnie tyle, co połowa nowej. Eh, szkoda tylko, bo chciałem dziś Chrono Triggera skończyć.
Tak czy siak, dzięki za odpowiedź. |
To kopnięcie było od łażenia w kapciach po dywanie i naelektryzowania się. Posypał się jakiś scalak, bo rezystor lub bezpiecznik nie miał szans. :nieee:
Trzeba się najpierw łapać za kaloryfer... |
Eh, gdybym miał kapcie :> Serio, serio, od dłuższego czasu chodzę po domu w adidasach z wuefu z uczelni, bo cieplejsze :D
|
A potem grzyb gotowy. :P
|
Nie spędzam w nich tyle czasu :]
|
Cytat:
Ja miałem kiedyś w PC tak, że się wyłączył i musiałem wtyczkę wyjąć bo się włączyć inaczej nie chciał. Zasilacz poszedł na gwarancję bo miał sprzężenie zwrotne ;) Pokombinuj ,wyłącz ją, uziem etc. Jak nie masz gwarancji to otwórz i zrób oględziny, może będzie widać. |
"Od dłuższego czasu" nie oznacza (przynajmniej nie zawsze ;]) "dłuższy czas ciągły". Ile, dwie, trzy godziny dziennie, ale od września.
No, to sprawa moich butów i grzybicy rozwiązana. Anyway, byłem dziś w serwisie, i naprawa (przy obecnych cenach używek) się nie opłaca. Dzięki za odpowiedzi i rady :* |
Czyli olej PS2, sprzedaj co zostało i zbieraj na PS3 ;)
|
Trochę za późno już na to. Mam i PS3, i X360, a i tak PS2 najlepsza z tego wszystkiego.
|
ps2, ps3, x360
prawdziwy fan :szczerb: |
Powinien se antyprzepięciowe buty skroić. :P
Załatwiłem kiedyś radio CB zbliżając się do telewizora. Padło całkiem, po cenie części plus kilka piw naprawił znajomy gość. |
Cytat:
Będę musiał jakoś pociąć ten temat. |
Jeśłi masz troche czasu proponuje ściągąć z neta schemat rozmieszczenia bezpieczniów na płycie głównej, wziąć miernik w ręke i po rozkręceniu konsoli sprawdzać po kolei wszystkie bezpieczniki. Mi poszedł niedawno jeden bezpiecznik (oznaczony ps1)to sobie go sam wymieniłem i działa, a koleś w serwisie stwierdził żebym przyszedł z konsolą dopiero po świętach bo jest robotą zawalony i wtedy zedze za mnie minimum 60zł:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |