![]() |
Rambo II i Missing in Action to filmy w zasadzie wojenne. To już bliżej filmu akcji jest "słynne" Commando z Arnim, gdzie na końcu robi on totalną jatkę.
|
jest jeszcze jedno cos, gdzie strzelanina mnie rozklada na lopaki: pierwsza czesc GRY Max Paine
99% hamerykanskich filmow (lacznie z nieudolna imho ekranizacja tej gry) nie dorasta do piet animatorom i programista tej gry (chodzi mi oczywscie o filmowe wstawki w grze po kazdym "triki" strzale bohatera - kto gral to wie) |
W MATRIX rozpierducha jest zajefajna, ale za dużo w tym bajerów, zwolnień tempa, itd...
Z drugiej strony jak ktoś chce zobaczyć realistyczną do krwawych łez rozpierduchę, to niech obejrzy desant na plaże Normandii w Szeregowcu Ryanie :] |
dziwne, że nikt nie wspomniał o kultowym już Rambo II z Sylwkiem Stalowym, czy też Zaginionym w Akcji II z Chuckiem Norrisem z półobrotu...
jednak mimo wszystko najlepsza rozpierducha była w kultowym już filmie Matrix. |
Pulp Fiction to klasyka, to wyżej, to bym raczej zakwalifikował do najefektowniejszych scen w historii kina.
Najbardziej zaskakująca strzelanina, składająca się tylko z jednego strzału, to ta: Pamiętam jak w kinie to pierwszy raz widziałem, podskoczyłem ja...i wszyscy w kinie. :D |
hot shots 2 - w obozie jenieckim :taktak:
NIE MAM AJFONA, swoje wiem i jeszcze pulp fiction Cytat:
|
starship troopers - (obrona fortu) :D
|
the best of the best jak dla mnie to wspomniana juz strzelanina w holu z Matrixa
miejsce drugie to bedzie Equlibrium, szczegolnie pierwsza strzelanina na 3 umiescil bym akcje poscigu z Ronina |
Die hard - czy tam byly dluzsze wymiany ognia ?
Ostatni rambo daje rade. Duzo fajne rozwalki. Jedno mam na koncu jezyka. EDIT: Equilibrium - chociazby masakra w holu. A ten jeden gdzies tam sie kreci. EDIT II: Szakal z willisem - czy akcje z dzialkiem mozna zaliczyc ? Lock stock and the 2 smoking barrels - mowic nie trzeba :D |
Co Ty możesz wiedzieć o filmach, jak Ty nawet ajfona nie masz...
|
Pancerni to film wojenny a nie akcji ;)
Ale Harry faktycznie rządzi. Także w Magnum Force. |
W Czterech pancernych - jak im wieżę odstrzelili w czołgu
albo - jak Gustlik odpiłował kawał lufy i potem przystrzeliwali działo :sciana: |
Harry Callahan rządzi. :spoko:
|
Strzelanina z niewielką ilością wystrzałów, za to z interesującą konwersacją. :spoko:
Cytat:
|
W predatorze jak oddział Arnolda rozwalał obóz skośnookich i ścinał drzewa minigunem :)
Fajne sceny są też w filmach Johna Woo - Był sobie złodziej, Dzieci Triady i Nieuchwytny cel :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:45. |