Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Superdrive w Macbooku Pro (https://forum.cdrinfo.pl/f29/superdrive-macbooku-pro-83894/)

joujoujou 21.11.2009 17:42

Zgodnie z życzeniem autora - zamykam.

Jeśli jednak życzysz sobie, żeby któreś posty zostawić, któreś skasować/pozamiatać, to pisz na PW.

Gadzina18 21.11.2009 02:04

Dajcie ten temat do śmietnika :P bo coś mnie ściska jak to wszystko czytam ;]

M@X 21.11.2009 00:17

Jeden wielki offtopic... Nikt w temacie nagrywarki nie pomogl...

@yahol : Ja Cie rozumiem. Ja Cie popieram. I ja Ci zadroszcze. Bo wiem ze Mac'i + MacOS to maszyny bedace lata swietlne przed PC...

Patrix 20.11.2009 21:38

Więc za zgodą wszystkich i ku uciesze Gadzina18 w porozumieniu prosimy o harakiri :D

yahol 20.11.2009 21:35

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1059007)
To zwykła zazdrość :)
Tez byście tak chcieli, ale co najwyżej możecie poszpanować Pingwinem :)
A nie nadgryzionym japkiem :)

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1060326)
@Gadzina18 nic nie poradzisz, nie lubię sprzętu Apple to już mam we krwi i zawsze próbuję udowodnić, że macbooki nie są (poza obudową) dobrze wykonane a co za tym idzie szkoda pieniędzy (moim zdaniem) :D

To wina yahola:) to On wywołał burzę swoim postem nr #12, zawsze możesz poprosić moderatora i sprzątnie/wydzieli temat, pamiętaj, że ja byłem tylko kolejną osobą piszącą na ten temat - niejedyną ;)

Tak, masz racje, to moja wina.
Przyznaje i przepraszam.
I obiecuje, nigdy więcej nie zastosuje ironii ani niedopowiedzeń.

Do adminow!&modow:
-wytnijcie te zbędne i nic nie wnoszące posty do śmietnika, tam ich miejsce.
EOT.

Patrix 20.11.2009 20:56

@Gadzina18 nic nie poradzisz, nie lubię sprzętu Apple to już mam we krwi i zawsze próbuję udowodnić, że macbooki nie są (poza obudową) dobrze wykonane a co za tym idzie szkoda pieniędzy (moim zdaniem) :D

To wina yahola:) to On wywołał burzę swoim postem nr #12, zawsze możesz poprosić moderatora i sprzątnie/wydzieli temat, pamiętaj, że ja byłem tylko kolejną osobą piszącą na ten temat - niejedyną ;)

A jeśli chodzi konkretnie o temat to w zasadzie jest on wyczerpany, nagrywarka fiksuje nawet po aktualizacji fw i czyszczeniu ... -wymiana.

Gadzina18 20.11.2009 20:21

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1060303)
W końcu pieniądze są aby je wydawać na "przyjemności" :haha: dla mnie jeśli o to chodzi marna.
EOT;)

Szanuje Cie serio, wnosisz wiele dobrego do tego forum, ale tutaj totalnie się nie popisałeś, nie założyłem tematu pt: oceńcie, czy dobrze kupiłem, prawda? Żenada..

yahol 20.11.2009 19:18

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1060245)
Cytujesz wyrwane z kontekstu stwierdzenia, na dodatek błędnie je interpretując.

Tak - oczywiście masz racje.

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1060299)
Proszę Was o pomoc z nagrywarką, a Wy tutaj robicie już powoli flame pt co lepsze, mac czy pc..

Jest tak koszmarny zastoj na tym forum, ze kazdy pretekst do napisania posta jest dobry.
A zaślepienie niektórych osiągnęło szczyty nonsensu.
Nie sadze, żeby ktokolwiek tu zajmował sie czymś innym niz offtop, a o nagrywarkach i nagrywaniu nie wspominając.

A`propos - wszystko co wiedziałem, podałem na myapple i nie sadze żebyś dowiedział sie tu czegoś nowego.

Patrix 20.11.2009 19:03

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1060299)
OMG Patrix

W końcu pieniądze są aby je wydawać na "przyjemności" :haha: dla mnie jeśli o to chodzi marna.
EOT;)

Gadzina18 20.11.2009 18:52

OMG Patrix, jak już pisałem, stać mnie było - to kupiłem. Proszę Was o pomoc z nagrywarką, a Wy tutaj robicie już powoli flame pt co lepsze, mac czy pc.. Byłbym bardzo wdzięczny za koniec Twojego OT i pisanie na temat, a jeżeli nie masz do powiedzenia nic na temat, to się proszę nie odzywaj.. Moda/admina proszę o zamknięcie tematu, bo widzę, że nie dowiem się tu niczego. Tak btw zauważył ktoś moje pytanie w mojej wypowiedzi wyżej?

PS Patrix, pisałem plastikowych a nie aluminiowych laptopów, nie mam klapek na oczach, wiem co się dzieje w świecie PC.

Patrix 20.11.2009 15:58

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1060149)
Powiedzcie mi, jaki zwykły laptop, zwykle mający plastikową obudowę wyszedłby z tego cało?
;)

Dużo zwykłych laptopów o połowę tańszych i też z aluminium, magnezu etc z czego tam chcesz spokojnie by wytrzymało :P
Ale mac to oczywiście "niezwykły" laptop z czarodziejskimi mocami... dla czarodziejów.

joujoujou 20.11.2009 14:53

Cytujesz wyrwane z kontekstu stwierdzenia, na dodatek błędnie je interpretując.

yahol 20.11.2009 12:44

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1059002)
Lans kosztuje. :sciana:

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1059029)
To nie zazdrość - to współczucie. :glaszcze:

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1059036)
Tolerancja i demokracja nie zabraniają współczuć w różnych sytuacjach - nie tylko względem nie potrafiących zaakceptować inności.

Posiadanie wyboru to jedno, trzymanie się błędnego wyboru ("bo tak") - to zupełnie inna para kaloszy. :P

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1060149)
Jou dzięki za wsparcie psychiczne;) Czuję, że jest bez podtekstu i bardzo to doceniam :)

You cie wspiera :)
You ci współczuje - błędnego wyboru :)
You używa laptopowego PieCa, bo to jet najdoskonalsze rozwiązanie.
Wszelkie inne sa bledne, lansiarskie i ogolnie be! :)

Gadzina18 20.11.2009 05:16

Widzę, że mnie tu nie ma i już grube kłótnie :P Więc po kolei:

Macbook Pro jest bardzo dobrze wykonanym laptopem - ostatnio miałem wypadek na skuterze, upadłem na plecak w którym był mój MBP - jedyne co się uszkodziło to podświetlenie matrycy oraz dysk. Do tego obudowa, która jest z aluminium się trochę pogięła, wyklepałem młoteczkiem, po prostowałem kombinerkami i jest ok:) Powiedzcie mi, jaki zwykły laptop, zwykle mający plastikową obudowę wyszedłby z tego cało? Dlatego nie zwracam uwagi na opinię ludzi, którzy nie mieli danego sprzętu, nie używają go, a mają na ten temat opinie. Co do jakości wykonania mogę się jedynie zgodzić jeżeli chodzi o plastikowego MB White lub Black.

Druga kwestia do tych co być może mówią, że Apple to PC szmelc. Otóż panowie i panie, taki sam szmelc macie w swoich laptopach - przykład, mój Superdrive, który tak na prawdę jest napędem szeroko stosowanym przez firmy trudniące się produkcją laptopów PC (Dell).

Trzecią kwestią jest to, że szanuje wybór innych, i proszę aby inni uszanowali mój wybór (wiadomo jaki). Temat dotyczy urządzenia jakim jest napęd DVDRW, to jest forum poświęcone m.in. tego typu urządzeniom. Dlaczego mamy rozpatrywać to, że sprzęt siedzi w laptopie firmy Apple? :)

Proszę, nie ma sensu wymieniać argumentów, co jest lepsze, ponieważ to jest osobisty wybór każdego z nas:)

Jou dzięki za wsparcie psychiczne;) Czuję, że jest bez podtekstu i bardzo to doceniam :) Wyboru dokonałem, jeżeli mam bulić ponad 400 zł, to wolę dołożyć trochę i kupić coś zewnętrznego na usb, najlepiej już nagrywarkę blu-ray. Oby jak najmniejszą, ktoś ma jakieś propozycje? :)

PS: post pisany o wiadomej porze, pora spowodowana chorobą mojego małego brata, który jest chory i nie pozwala mi spać, więc proszę o wyrozumiałość (składnia etc).

;)

yahol 15.11.2009 00:22

Nie będę kontynuował.
Nie mam ani ochoty, ani powodu.
Cala argumentacja oparta jest na sofistyce, wiec raczej pozbawiona sensu.
A i temat jakby inny.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:28.