![]() |
Oczyszczacz parowy
Ostatnimi czasy wala po oczach tymi produktami. Zastanawiam sie, ktory warto wziac (cel glowny to prasowanie ubran, odswiezanie powietrza i mycie wc).
Takie oto widzialem: http://mango.pl/wszystkie_produkty/steam_station_pro http://www.vitashop.pl/store/product...0Steam%20Buddy Czy moze jeszcze jakims innym urzadzeniem sie zainteresowac? Prosze pomozcie!:D |
Przez chwilę miałem coś podobnego do tego pro - oddałem (nie wiem, czy był uszkodzony, czy tego typu tak mają).
Teraz mam Karchera SC 1020. Nie prasowałem nim - ale do czyszczenia jest super (obskakuje też najbliższą rodzinę). Rusza brud nie do ruszenia (no, ale nie oszukujmy się - nie każdy, np. ruszt na kuchence gazowej chlapany wszystkim od 30 lat nie poddał się). Mycie okien (nawet bez dedykowanej końcówki - normalną którąś przejeżdżam parą i zwykłą ściągaczką ściągam) i zapuszczonych zakamarków - bajka. Polecam. |
Mnie glownie zalezy na prasowaniu. Moglbys sprawdzic jak sie ten karcher do tego nadaje (czyli, czy zagniecenia znikaja)?
Co nie tak bylo z tym typu tego co w Mango? Karcher widze, ze jest duzo tanszy od tego z vitashopu-chyba to kwestia tych dodatkowych koncowek z telezakupow bo moc jest ta sama. Co wchodzi w sklad zestawu tego SC1020 co posiadasz? |
To do prasowania nie wystarczy ci żelazko z parą? :O
Chcesz prasować żagle? |
Chyba czerwone sztandary transparenty i szturmówki. :haha:
|
Cytat:
Do dokupienia widziałem końcówkę do mycia okien, drapaki druciane, końcówkę do odklejania tapet i żelazko - ale ich nie mam i nie używałem. |
To widze, ze dobrze, ze dolozylem do zakupu 'dysze do odswiezania ubran'.
Dzieki za pomoc! @ed mam na skladzie tylko zolty i czarno-czerwony. @grzeniu z wygody, niecierpie machac goraca plyta. Najwyzej bede tym tylko kibel czyscil. |
Oczyszczacz parowy (osobiscie nie mam - pożyczony) do prasowania się nie nadaje, mi się zdarzyło odplamić - poplamić kolorowa kurtkę, po prostu para w taki sposób zaatakowała barwiona tkaninę ze ta pościła kolorem na sąsiednie i się zrobiła plama ze hej... to jest urządzenie do czyszczenia AGD i zakamarków domowych... do prasowania kupuje się żelazko gdzie można ustawiać temperaturę do określonych tkanin... widziałem tez kiedyś w jakimś programie reklamowym takie manekiny co się naciąga na nie ubranie i one je prasuje znacznie lepiej niz żelazko...
|
No te manekiny to fajna sprawa. Zamiast 5-10 minut na prasowanie koszuli, robi się to w kilka sekund.. Razy x rzeczy do prasowania.. Szkoda, że jak to pierwszy raz widziałem, to było drogie, bo ok 4 tys. Ciekawe jak teraz, ale nie widziałem jeszcze tego nigdzie w powszechnej sprzedaży (nawet w Mango czy podobnych).
|
@Ormianin -najwyzej bedzie uzywane wylacznie do mycia toalety, prysznica, kuchni i odswiezania mebli. Klamka zapadla-zamowione. Dam znac jak to wyglada, rzecz jasna.
|
Pierwsze wrazenia:
pieknie zjadlo to zapachy i wyluskalo syfy w lazience, odswiezylo meble, ze zamiast ich zapachu unosi sie porannych smazonych ziemniakow. Prasowanie-ciuchy sie nie odbarwiaja, niestety dysza ma jakas dziwna sklonnosc do pryskania na poczatku woda, ale to jest do ogarniecia. Ogolnie zakup oceniam in plus. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:01. |