![]() |
w nero info czy jakoś tak i w menedżerze urządzeń
|
Cytat:
To ze pisze DMA jesli dostepne nie znaczy ze ono jest wlaczone z reszta chodzi mi rowniez o DMA dysku jesli masz go na IDE, a dlugie wypalanie to typowy objaw braku dma |
miałem włączony tryb DMA kolego, sprawdzałem
|
Cytat:
|
Programem LtnFlash 2.6.1 wgrałem wcześniejszy backup, nagrywarka ożyła. Wcześniej nie reagowała kompletnie, nawet bios jej nie widział. I jak mówię, na szczęście miałem backup flash cx12. Po wgraniu tegoż tym programem i wgraniu tym samym programem eppromu zapisanego wcześniej nagrywarka zaczęła nagrywać z około godziny do 10 minut. Powiem, jeszcze, że korzystałem z poradnika bodajże rolika, użytkownika tego forum. Gdzieś na forum jest jak należy postąpić, gdy nagrywarka nie reaguje.
|
Cytat:
Jeszcze jakbyś podał dla potomnych, jak naprawiłeś nagrywarkę, byłoby idealnie. |
błędu żadnego nie było, naprawiłem ją działa lepiej niż kiedykolwiek, nagrywa bardzo szybko, czyli osiągnąłem to co zamierzałem na początku. mimo to dzięki za "pomoc"
|
Cytat:
Nagrywarka padała, sama z siebie. Laser,korekcja i te rzeczy. Dobiłeś ja wgraniem BIOSu, zapewne w trakcie wgrywania, nastąpił jakiś błąd, skok napięcia, lub podobny, albo tez po prostu dokonała żywota w trakcie wgrywania, elektronika tak ma. Tyle. Trzeba biec do sklepu i kupić nowy napęd. |
pomoże ktoś?
|
Nagrywarka Slimtype DS8A1P pomocy!!!
Witam. Sprawa wygląda tak. Mam nagrywarkę(może już miałem,oby nie :'( ) i z czasem zaczęła mi czytać coraz mniej płytek, ale jeszcze to jakoś wytrzymywałem. Miarka się przebrała gdy czas nagrywania płytek dvd wynosił ponad godzinę. Poczytałem tu trochę na forum o zmianie biosa. Miałem u siebie cx12, zmieniłem na cx 17....i to był błąd, bo tacka nie chciała mi się zamknąć, a po restarcie, w ogóle nie wykrywa mi nagrywarki, a ona sama nie reaguje :(. Czy jest jeszcze jakaś nadzieja? Robiłem backupy eepromem i flashutility. Ale teraz mi nie widzi nagrywarki i nie wiem jak wgrać poprzednią wersję,ogólnie zrobić cokolwiek by działało. Pomoże ktoś?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11. |