Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarka Slimtype DS8A1P pomocy!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarka-slimtype-ds8a1p-pomocy-84049/)

roni17uwm 27.11.2009 18:15

w nero info czy jakoś tak i w menedżerze urządzeń

Bródka 26.11.2009 22:39

Cytat:

Napisany przez roni17uwm (Post 1061655)
miałem włączony tryb DMA kolego, sprawdzałem

Gdzie srawdzales ?
To ze pisze DMA jesli dostepne nie znaczy ze ono jest wlaczone z reszta chodzi mi rowniez o DMA dysku jesli masz go na IDE, a dlugie wypalanie to typowy objaw braku dma

roni17uwm 26.11.2009 21:28

miałem włączony tryb DMA kolego, sprawdzałem

Bródka 26.11.2009 00:55

Cytat:

Napisany przez roni17uwm (Post 1061433)
Programem LtnFlash 2.6.1 wgrałem wcześniejszy backup, nagrywarka ożyła. Wcześniej nie reagowała kompletnie, nawet bios jej nie widział. I jak mówię, na szczęście miałem backup flash cx12. Po wgraniu tegoż tym programem i wgraniu tym samym programem eppromu zapisanego wcześniej nagrywarka zaczęła nagrywać z około godziny do 10 minut. Powiem, jeszcze, że korzystałem z poradnika bodajże rolika, użytkownika tego forum. Gdzieś na forum jest jak należy postąpić, gdy nagrywarka nie reaguje.

Nagrywarka nagrywała godzine bo miales wlaczony tryb PIO zamiast DMA i wystarczyło odinstalowac kontroler w managerze urzadzen i po restarcie nagrywarke znow by wykrylo i DMA by dzialalo

roni17uwm 25.11.2009 22:53

Programem LtnFlash 2.6.1 wgrałem wcześniejszy backup, nagrywarka ożyła. Wcześniej nie reagowała kompletnie, nawet bios jej nie widział. I jak mówię, na szczęście miałem backup flash cx12. Po wgraniu tegoż tym programem i wgraniu tym samym programem eppromu zapisanego wcześniej nagrywarka zaczęła nagrywać z około godziny do 10 minut. Powiem, jeszcze, że korzystałem z poradnika bodajże rolika, użytkownika tego forum. Gdzieś na forum jest jak należy postąpić, gdy nagrywarka nie reaguje.

yahol 25.11.2009 16:17

Cytat:

Napisany przez roni17uwm (Post 1061316)
błędu żadnego nie było, naprawiłem ją działa lepiej niż kiedykolwiek, nagrywa bardzo szybko, czyli osiągnąłem to co zamierzałem na początku. mimo to dzięki za "pomoc"

Jak widać,opcja "Pomóż sobie sam" działa na tym forum doskonale.
Jeszcze jakbyś podał dla potomnych, jak naprawiłeś nagrywarkę, byłoby idealnie.

roni17uwm 25.11.2009 15:28

błędu żadnego nie było, naprawiłem ją działa lepiej niż kiedykolwiek, nagrywa bardzo szybko, czyli osiągnąłem to co zamierzałem na początku. mimo to dzięki za "pomoc"

yahol 25.11.2009 12:48

Cytat:

Napisany przez roni17uwm (Post 1061267)
pomoże ktoś?

W czym?
Nagrywarka padała, sama z siebie.
Laser,korekcja i te rzeczy.
Dobiłeś ja wgraniem BIOSu, zapewne w trakcie wgrywania, nastąpił jakiś błąd, skok napięcia, lub podobny, albo tez po prostu dokonała żywota w trakcie wgrywania, elektronika tak ma.
Tyle.
Trzeba biec do sklepu i kupić nowy napęd.

roni17uwm 25.11.2009 12:12

pomoże ktoś?

roni17uwm 25.11.2009 01:45

Nagrywarka Slimtype DS8A1P pomocy!!!

Witam. Sprawa wygląda tak. Mam nagrywarkę(może już miałem,oby nie :'( ) i z czasem zaczęła mi czytać coraz mniej płytek, ale jeszcze to jakoś wytrzymywałem. Miarka się przebrała gdy czas nagrywania płytek dvd wynosił ponad godzinę. Poczytałem tu trochę na forum o zmianie biosa. Miałem u siebie cx12, zmieniłem na cx 17....i to był błąd, bo tacka nie chciała mi się zamknąć, a po restarcie, w ogóle nie wykrywa mi nagrywarki, a ona sama nie reaguje :(. Czy jest jeszcze jakaś nadzieja? Robiłem backupy eepromem i flashutility. Ale teraz mi nie widzi nagrywarki i nie wiem jak wgrać poprzednią wersję,ogólnie zrobić cokolwiek by działało. Pomoże ktoś?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11.