![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Jaki modchip ??? Konsola nie jest przerobiona
|
Czyli masz jakiś modchip zza Uralu skoro nie odczytuje tzw. ESR Disc. Na pewno nie Modbo7xx.
|
Bez memorki nie działa nic
Pojawia się ekran Sony .... i robi się czarny ekran i tak zostaje |
Ale tu nie ma co kombinować, wkładasz płytę z grą, uruchamia się, a potem kartę. Chyba, że to Cie przerasta. :czar:
|
Hehe ale trafiłem jak na pierwszą gre którą chciałem skopiować
Nie będe już kombinować ważne że pozostałe gry działają (szkoda płyt) Wielkie dzięki za pomoc pozdrawiam |
Albo prościej: zabootuj grę a dopiero potem włóż kartę. Co prawda tak się nie robi, ale będziesz mieć 100% kompatybilną grę. ;)
|
Jak and Daxter nie jest do końca kompatybilny z ESR'em
http://psx-scene.com/forums/showpost...&postcount=707 Ale według autora (ffgriever) gra działa na ESR 9b przy wybraniu tych opcji o których wcześniej pisałem. Cytat:
|
kolory się pojawiają
czerwony fioletowy niebieski i robi się czarny ekran i tak zostaje |
Hmm jeśli używasz werji gui esr to włącz "Disable ESR after first IOP Reset" i "Use Synchronous Mode". A jeśli używasz wersji bez GUI to powiedz czy (i jakie) kolory się pojawiają zaraz pod odpaleniu ESR'a.
|
Szczuru oczywiście że patchowałem
wszystko opisałem |
Używasz FreeMCBoot?
A przed nagraniem spatchowałeś obraz ESR Disc Patcherem? (wymagane, inaczej, żadna kopia nie powinna CI się uruchomić). |
Płyta z grą jest w dobrym stanie
Znajomy sprawdzał moją kopie na swojej konsoli i działa bez problemu konsola przerobiona chipem Więc albo coś z moją konsolą albo z MC Bootem Tylko niewiem co bo wszystkie inne nagrane z obrazu gry działają bez problemu |
To mu nic nie da bo po prostu uszkodzone zastąpi zerami. No właśnie: czy płyta nie jest jakoś bardzo porysowana? Może Twoja nagrywarka nie radzi sobie z korekcją.
Wszystko robisz dobrze i musi to działać, jeśli to Cie pocieszy. ;P |
Wybierz w Alcoholu opcję "omijanie błędnych sektorów".
Zresztą czytaj: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2kopiowaniedvd/ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08. |