Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Profesjonalne style dla forum. (https://forum.cdrinfo.pl/f10/profesjonalne-style-dla-forum-84080/)

Jarson 17.04.2010 18:31

Mówiłeś ;)

Akurat forum Mirandy też mi się nie podoba, jak i wiele podobnych, ale taka jest ogólna tendencja - w dobie coraz wyższych, jak zauważa Bartez, rozdzielczości znowu muszę się przyzwyczajać, że ikonki zaczynają zajmować coraz większą powierzchnię (i co z tego, że są ładne?), a na ekranie mieści się 10 tematów. I jeszcze ta cholerna dysproporcja pomiędzy wielkością grafik i czcionki :sciana:

Insza inszość to vB4 - tu czekam z niecierpliwością na upgrade :)

Reetou 16.04.2010 22:49

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1093735)
Wiem, że większość osób tutaj ma swoje przyzwyczajenia i nie lubi zmian jednak jeśli się nie rozwijasz to się cofasz.

1. Ale slogan... Tylko nie wiem, czy koniecznie da się go zastosować do designu właśnie, bo można przytoczyć slogan drugi:

2. De gustibus non est disputandum - mi się akurat styl na tej mirandzie nie podoba, wolę ciemniejsze, bez białego ładującego w oczy po nocy i jakiś wielkich, zupełnie niepotrzebnych ikon. Poza tym:

3. Dlaczego mamy wyglądać jak jakieś inne forum? Mamy swój własny, charakterystyczny, rozpoznawalny styl i jest OK.

Mam jednak wrażenie, że już to mówiłem :hmm:

andy 16.04.2010 22:30

Cytat:

Masz racje, domyślnym stylem powinien być styl MacGyver v2 :taktak:
Moim NIESKROMNYM zdaniem żaden z obecnych styli nie powinien pełnić roli domyślnego.

Styl domyślny jest wyświetlany dla każdego niezarejestrowanego użytkownika, więc powinien jak najlepiej się prezentować.

Wiem, że większość osób tutaj ma swoje przyzwyczajenia i nie lubi zmian jednak jeśli się nie rozwijasz to się cofasz. Dzisiaj oprócz tzw. contenu liczy się też design. Udzielam się na bardzo wielu forach i np. oficjalne forum Mirandy oraz cytowane wcześniej forum Samsunga stawiam jako wzór pod względem designu (wszystko jest spójne, ładne dla oka, czytelne).

mgit 16.04.2010 21:57

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1093726)
Super ;)

Myślę, że wraz z updejtem przyda się kompletny redizajn domyślnego stylu. Obecny moim zdaniem woła o pomstę do nieba...

Masz racje, domyślnym stylem powinien być styl MacGyver v2 :taktak:

andy 16.04.2010 20:40

Cytat:

4'ka jest kupiona...
Super ;)

Myślę, że wraz z updejtem przyda się kompletny redizajn domyślnego stylu. Obecny moim zdaniem woła o pomstę do nieba...

Bartez 16.04.2010 20:40

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1093720)
Ostatnio forum mirandy przeszło upgrejd do vB4 i dostało nowy wygląd. Styl prezentuje się bardzo ciekawie, jest przejrzysty, ładny, wszystko tam jest do siebie dopasowane.
Czy nasze forum nie mogło by wyglądać podobnie?

Styl ciekawy, tylko za cholerę nie mogę zrozumieć, dlaczego w dobie rozdzielczości 1680, czy 1920 robią fixed layout? Tym sposobem 2/3 ekranu mam puste i wygląda to wręcz komicznie.

Nie wiem też, co Ci brakuje w stylu naszego forum :) Przecież też jest ładne, czyż nie? :P

Misiek4 16.04.2010 20:29

4'ka jest kupiona... ale bedzie uruchomiona dopiero po jakims czasie... po szczegoly odsylam do Barteza :)

andy 16.04.2010 20:13

Ostatnio forum mirandy przeszło upgrejd do vB4 i dostało nowy wygląd. Styl prezentuje się bardzo ciekawie, jest przejrzysty, ładny, wszystko tam jest do siebie dopasowane.
Czy nasze forum nie mogło by wyglądać podobnie?

joujoujou 06.12.2009 21:15

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1064148)
Zgadzam się w 1000% :)

Ja również.
Cytat:

Napisany przez andy (Post 1064145)
[...]

Przy zakupie stylu zwykle jest 1-2 lata supportu, więc ten problem odpada tak?

Nie odpada.

http://forum.cdrinfo.pl/f10/profesjo...ml#post1062146

Patrix 06.12.2009 21:09

Cytat:

Napisany przez Misiek4 (Post 1064147)
Wg mnie ten design na forum Samsunga to jakas porazka

Zgadzam się w 1000% :)

Misiek4 06.12.2009 21:02

Wg mnie ten design na forum Samsunga to jakas porazka (no ale kazdy ma inny gust, a jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje :)). W kwestii supportu chodzi o to, że w stylach naszego forum jest sporo zmian indywidualnych i te zmiany potem trzeba zaimplementowac do nowszych wersji VB - ktos sie musi tym zajac. Dokladnych szczegolow niestety nie znam (Bartez trzeba zapytac).

andy 06.12.2009 20:55

Cytat:

Napisany przez Misiek4
Andy, styl zawsze mozna kupic. Daj konkretne propozycje, może koledzy z tego watku zaglosuja, ktory warto wybrac i taki zakupimy jako dodatkowy.

Coś w ten deseń: http://samsung-mobile.com.pl/forum [tylko mnie nie posądzajcie o reklamę ;p][niestety to inny skrypt]
Jest to bardzo minimalistyczny styl, jednak wszystko tworzy jedną spójną całość, dzięki czemu prezentuje się świetnie. Moim zdaniem gdyby forum CDRInfo miało taki "ładny" wygląd, to dodatkowo przyciągnęło by użytkowników, i poprawiło "komfort" przebywania na nim.

Cytat:

Ale jak poprzednicy wspomnieli, ktos bedzie sie musial zajac opieka nad zmianami w stylach przy kazdej aktualizacji forum.
Przy zakupie stylu zwykle jest 1-2 lata supportu, więc ten problem odpada tak?

nimal 05.12.2009 22:11

nie wiem jaki jest odmyslny
uzwywam ponoc "cdrinfo.pl jasne"
pewne domyslny
mam w powazaniu zmiany
a juz na pewno zmiany kolorkow za pieniadze
;)

Misiek4 05.12.2009 21:35

Andy, styl zawsze mozna kupic. Daj konkretne propozycje, może koledzy z tego watku zaglosuja, ktory warto wybrac i taki zakupimy jako dodatkowy. Ale jak poprzednicy wspomnieli, ktos bedzie sie musial zajac opieka nad zmianami w stylach przy kazdej aktualizacji forum. Pytanie, kto się do tego zobowiaze i bedzie konsekwentny w dzialaniach ?

pali 01.12.2009 15:59

andy, Ty sam zrób styl i zostań jego opiekunem, czyli poprawiaj go po aktualizacji silnika forum.

Jeśli zrobisz i admini dopuszczą, to obiecuję, że będę go używał i zgłaszał problemy.
A ze mnie będziesz miał pożytek, bo jestem daltonistą - koledzy webmasterzy w kółko mnie proszą, abym zerknął na jakiś site i powiedział czy wszystko widać.

Być może da radę tak zrobić, że twój styl, jako eksperymentalny, będzie początkowo dostępny tylko dla grupy użytkowników (nie wiem, nie znam vBulletin).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:42.