![]() |
Cytat:
Dzięki za podpowiedź i miłego drapania życzę! ;) |
Skoro nie ma już śrubek to @jou pisał, że są zatrzaski więc ich szukaj i podważaj.
Niestety moje ręce nie sięgają do wrocławia ale wystarczają aby się po tyłku podrapać. |
Znalazłam dwie kolejne śrubki pod stopkami obudowy, chyba nie ma już więcej ukrytych śrubek. Mimi to nadal nie mogę zdjąć obudowy. Czy ktoś bawił się w to kiedyś i może mi pomóc!!!!!! HELP :-)
|
Zasilacz mam do tej wersji.
Nie mam właśnie zasilacza z końcówką 5-pinową, dlatego muszę zdąć obudowę z nagrywarki. W ostateczności będzie chodzić w stacjonarnym kompie. |
Pewnie jest na zatrzaski.
Ale to i tak nic nie da, bo ta nagrywarka musi mieć zasilacz - z USB nie pociągnie. |
Jak zdemontować obudowę z nagrywarki zewnętrznej?
Witam wszystkich i proszę o radę stałych użytkowników. Stałam się posiadaczką nagrywarki zewnętrznej LITEON SOHW-1213SX, niestety jest niekompletna, bo brak zasilacza i kabla sieciowego. Posiadam za to przystawkę na usb do podłączenia napędu do kompa, ale muszę wtedy zdemontować obudowę. Zakup nowego zasilacza trochę mi się nie opłaca, a nagrywarka jeszcze jest na chodzie i chciałam ją wykorzystać do laptopa. Niestety wystapił problem ze zdemontowaniem obudowy, bo po odkręceniu dwóch śrubek z tylu panelu nic więcej nie da się zrobić, nie chciałabym zniszczyć obudowy, bo jak na razie to widzę tylko rozwiązanie siłowe ;) Proszę o pomoc w rozkręceniu tego urządzenia, albo może znalezieniu jakiejś instrukcji lub opisu budowy. Mnie niestety nie udało się nic znaleźć w necie, może nie mam wprawy w tego typu sprawach, dlatego zwracam się do stałych forumowiczów! ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49. |