Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Zaawansowane (?) menu DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/zaawansowane-menu-dvd-84105/)

marynarz 24.02.2010 23:08

O ile mnie pamiec nie myli to DVDLab da rade z przyciskami i video.

Reetou 24.02.2010 22:33

W ogóle się da, ale czy w nim, to nie wiem. Nie korzystam. Ale jeśli nawet nie da się BOV, to na pewno można podać mu odpowiednio przygotowane wideo z wrenderowaną grafiką przycisków.

tila11 24.02.2010 13:42

A czy da radę zrobić w nim menu w którym przykładowo w lewym dolnym rogu będą 4 przyciski a w pozostałej wolnej przestrzeni będzie się odtwarzał fragment teledysku wraz z muzyką?

Reetou 30.11.2009 21:04

Cytat:

Napisany przez gentel-men (Post 1062486)
I jeszcze co do samej muzyki. Dało by radę wrzucić powiedzmy 4 krótkie utwory aby odtwarzały się losowo? Kolejność odtwarzania była by losowana na samym początku np. mam 4 utwory (Muzyka#1, Muzyka#2 itd). Po załadowaniu DVD losuje: Muzyka#2, Muzyka#3, Muzyka#1. Muzyka#4. Odtwarza je cały czas w tej kolejności. Po ponownym włożeniu DVD losuje od nowa i tak w nieskończoność :)

1 plansza menu -> 1 muzyka, ew. kilka połączonych jako całość, więc losowość j.w. odpada, chyba że zrobisz kilka takich samych plansz, ale z różnymi muzyczkami i zapewnisz odpowiednie sterowanie. Jest to wykonalne w każdym bądź razie.

Cytat:

Napisany przez gentel-men (Post 1062486)
Dobrze też by było gdy po zaznaczeniu (nie wyborze) Film#1 pojawia się jakiś utwór muzyczny, a po wyborze Film#2 zmienia się na inny utwór przypisany do Film#2.

To nie jest możliwe z powodów jak wyżej: 1 plansza -> jedna muzyka, a zaznaczenie (bez wyboru) przycisku menu nie powoduje zmiany sterowania. A po potwierdzeniu raczej chcemy, żeby wystartował film, a nie zmieniała się muzyczka.

marynarz 30.11.2009 18:31

Robilem menu w DVD-lab Pro ale nie az tak zakrecone :> Program ma spore mozliwosci, moze wystarczy.

gentel-men 30.11.2009 17:24

Zaawansowane (?) menu DVD

Witam.

Chciałbym zrobić własne menu DVD. Jakim oprogramowaniem powinienem się zainteresować aby zrobić coś takiego jak opis poniżej.

Po załadowaniu płyty pojawia się tło (jakiś obrazek) i zaczyna lecieć jakaś muzyka. Po 2-3 sekundach pojawiają się na tle opcje wyboru. Wybrać można pomiędzy Film#1 a Film#2. Każdy z tych Film to tytuł + obrazek z okładki DVD. Wybierając np. Film#1 obrazek wraz z tytułem podświetla się na biało (coś jak aura).

I jeszcze co do samej muzyki. Dało by radę wrzucić powiedzmy 4 krótkie utwory aby odtwarzały się losowo? Kolejność odtwarzania była by losowana na samym początku np. mam 4 utwory (Muzyka#1, Muzyka#2 itd). Po załadowaniu DVD losuje: Muzyka#2, Muzyka#3, Muzyka#1. Muzyka#4. Odtwarza je cały czas w tej kolejności. Po ponownym włożeniu DVD losuje od nowa i tak w nieskończoność :)

Dobrze też by było gdy po zaznaczeniu (nie wyborze) Film#1 pojawia się jakiś utwór muzyczny, a po wyborze Film#2 zmienia się na inny utwór przypisany do Film#2.

Jest takie coś możliwe? I jaki program potrafi takie rzeczy?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:43.