![]() |
Czym skleić metal i plastik?
Ilość załączników: 1
Nawaliła mi bateria nad wanną.
Załącznik 53499 A konkretnie urwał się grzybek, którym przełącza się strumień wody do słuchawki prysznicowej. Jak widać na zdjęciu na wylewce znajduje się dźwignia (grzybek). Jest on plastikowy. Pod grzybkiem jest metalowy trzpień, który podniesiony do góry przełącza wodę. Fabrycznie to chyba ten trzpień był wtopiony w plastik. Mam nadzieję, że pomożecie. Chciałbym ten grzybek skleić z trzpieniem, dlatego też poszukuję bardzo mocnego i trwałego kleju. Może ktoś coś zaproponować :pytanie: |
100zł nowa bateria tego typu kosztuje
lub poszukaj "części zamiennych" w sklepach - jeszcze takie sklepy istnieją ;) P.S. baterie te sa robione jako jednorazówki |
UHU 300
|
Cytat:
Cytat:
|
Epoksyd wzmocniony taśma.
Np. Distal. Ośmiorniczka. Lub wtopienie na gorąco. |
w promocjach mozna dorwac po 20-30pln
a doswiadczenia moge zaswiadczyc, ze nie ma roznicy w wytrzymalosci takiej zabawki za 25 czy za 250pln (znaczy sie mam taka jedna tania od kilku lat i dziala, a Rodzicom pekla taka za 300 czy 400 - znaczy sie nie ma reguly) a jak naprawiac na sile - na klejenie UHU, Bizonem czy Kropelka narzekac nie moge - cos mocnego i powinno czas jakis wytrzymac ;) |
Cytat:
|
Ja proponuję Poxilinę. Twardnieje w przeciągu 10 minut, po 2 godzinach osiąga twardość metalu, który można obrabiać (wiercić, piłować itp.).
|
Metal i plastyk juz sklejono, podobno miloscia patrz Doda i Nergal.
|
Cytat:
edyta : a te elementy co nie sa odlewane spoko można dostać i wymienić a nie wiem czy tak samo będzie z innymi |
dobry silikon
|
nie no, bez przesady
silikonem, to sobie możesz :sciana: to już prędzej uwierzę w atlas... :rotfl: |
Cytat:
:fiu: |
Dzięki za propozycje :), coś z tego wybiorę i zadziałam.
|
Cytat:
http://ceresit.pl/produkty/uszczelni...elniacze/cs-29 Pisza co prawda uszczelniacz ale do zludzenia wyglada jak silikon |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05. |