![]() |
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
To laptopowa nagrywarka, robiona w Chinach przez Kingtimes.en.alibaba
Na złączu IDE. Po prostu zobacz, czy masz włączone DMA i wszelkie inne dziadostwa z tym związane. |
Ogólnie CloneCD używałem do robienia kopi gier na Xklocka ;). Używałem go już ponad pół roku w tym celu i wszystko było ok. Moi znajomi też działają na tym programie i jest wszystko jak należy. Dopiero po otrzymaniu z powrotem laptopa z serwisu jest ten problem
|
A od kiedy clonecd jest to plyt dvd ?
Wywal ten stary program i uzyj do nagrywania np nero lub imgburn |
Nero InfoTool pokazuje nagrywarkę jako DVD RW TP1. Pokazuje też, że z nagrywaniem płyt DL nie powinno byc problemów. Nagrywałem w CloneCD na Verbatimach DVD+R DL
|
A co mowi na temat nagrywarki np program everest, neroinfotool ?
Na jakich plytach probowales nagrywac ? Jakim programem nagrywales ? |
DVD RW TP1 ??
Witam! Przeszukałem forum i niestety nic nie znalazłem na temat mojego napędu z którym mam problem w postaci niemożliwości nagrywania :/ Posiadam obecnie jakiegoś krzaka o którym nic nawet dr google nie wie ( DVD RW TP 1), którego otrzymałem z serwisu ( wcześniej miałem Optiarc który uległ uszkodzeniu i poszło na gwarancje). Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co to wogóle jest i czy musze zainstalować jakis soft żeby radził sobie z płytami DoubleLayer ( bo przy nagrywaniu takowej wystąpił problem).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |