![]() |
Przeglądarka zamula
Witam, mam taki problem z przeglądarką, od niedawna mozilla zaczęła zamulać bardzo i w menadżer zadań windows sprawdzałem to często w zakładce procesy firefox.exe a i jeszcze avgnsx.exe najbardziej szaleją a czasami sam proces firefox.exe dochodzi 98 cpu. co o tym myślicie, parę dni temu miałem formatowany dysk więc nie jest jeszcze tak zaśmiecony, pozdr
|
AVG nie wykrywa dziadostwa, które przepuścił?
ComboFix może pomoże? |
Jaki masz komp ?
|
Słuchajcie a to nie będzie jakaś optymalizacja avg, bo na każdej przeglądarce zamula i kiedy wyłączę przeglądarkę to wszystko jest ok i nic nie zamula i jak tylko włączam obojętne jaką przeglądarkę np. firefoxa to od razu proces avg i firefox bardzo zamulają procesor to wychodzi na to że jak tylko uruchomię firefoxa to od razu avg jak by coś skanował czy co? wiecie czy da się to jakoś wyłączyć, avg mam wersję 8.5 ale wcześniej tak się nie działo bo już dosyć długo mam wersję 8.5 i tego nie było.
|
byc moze
|
A ComboFix odpalił, czy mam jakoś wyraźniej napisać?
|
Sprobuj wieksza czcionka.
|
Cytat:
ale teraz przy uruchamianiu systemu kiedy już pulpit się pokaże to ikonki przez kilkanaście sekund są białe jak by niedostępne, tak jak by jakiś program się uruchamiał ale to jest dziwne bo w uruchamianiu wyłączyłem prawie wszystko tylko te co muszą być zostawiłem. Czy tu pomoże combofix? |
Jak nie pomoże, to nie zaszkodzi. Objawy są dość typowe dla zawszawionego komputera, więc odwszawienie zalecane, a ComboFix nieźle daje radę.
|
Cytat:
|
jest log z combofix i co myślicie?
Kod:
ComboFix 09-12-07.07 - SNAKE 2009-12-08 14:01.1.1 - x86 |
Jak już nie muli to loga nie ma po co czytać. ;)
|
Cytat:
ale właśnie muli :(, nic się nie zmieniło dlatego wstawiłem log. |
Tylko FF zamula? Odinstalować i usunąć z Danych Aplikacji folder Mozilla.
Jak nie pomoże, to chyba format zostaje, jak nadal nic, to zmiana antywirusa... |
Service pack 3 do win xp to podstawa.
Jakie masz dodatki do ff ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:07. |