![]() |
Darmowy program do tworzenia PDF
Jaki będzie najlepszy program do tworzenia plików PDF
Moje wymagania nie są duże: 1. Tworzenie z kilku plików jpg plik PDF 2. Możliwość ustawienia wielkość pliku końcowego 3. Dodatkowo ale nie koniecznie żeby dawał możliwość tworzenia pliku pdf z plików docx Wiem, że jest wiele programów tworzących tzw drukarkę wirtualną PDF, ale czy umożliwią tego typu programy wykonanie punktu 1 ? Co wybrać ? Adobe Acrobat 9 jest stanowczo za drogi.... chciałbym coś darmowego ew. w cenie do 100 zł. Co możecie polecić |
PDFCreator
|
Przed chwilą próbowałam zrealizować 1 punkt (" Tworzenie z kilku plików jpg plik PDF" ) programem PDF Creator i nie udało mi się
|
Eksport jpg do pdf zrobi nawet irfanview.
|
To ma być zOCeeRowany pdf, ten z jpg? To nie ma chyba darmowych - FineReader się kłania.
A do zwykłego, jako obrazki - Microsoft Word 2007 z SP. Jak chodzi o wirtualną drukarkę, z możliwością drukowania ze wszystkiego - PrimoPDF. Do seryjnego druku JPG do jednego pdf też da się, zaznaczasz w Windowsie kilka plików jpg i PPM i drukuj. Właśnie przećwiczyłem - działa. |
100 pln na piwo zostalo.
|
Cytat:
Zdjęcia z aparatu (*.jpg np. 20 plików) w formie jednego pliku z zachowaną kolejnością i możliwością ustawienia wielkości pliku wynikowego Co do irfanview działa ale tylko dla jednego pliku jak mamy 20 to już nie ... Zaraz sprawdzę tą wirtualną drukarkę czy zadziała :D |
Otwierasz dokument jpg, png itp w przeglądarce i drukuj w PDF Creator...W XNView działa.
|
Działa :)
Dzięki piękne za pomoc |
Open Office daje możliwość eksportu do PDF, działa to dobrze, tekst i zdjęcia są zapisywane prawidłowo...
|
Cytat:
|
Cytat:
PDFCreator sprawdza się super, żeby tak był jeszcze 64 bit-owy :fiu: |
No jak się za coś zapłaciło, to już musi się w to wierzyć, nawet jak nie działa najlepiej w eksporcie do PDF. :> :P
|
Cytat:
|
No tak, szczególnie, że eksport do PDF to 3 kliknięcia...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27. |